Surprinsi De Tornada

Patru vasluieni au fost luați de tornadă, cu tot cu mașina în care se aflau și izbiți de un copac. Autoturismul s-a făcut zob, dar ocupanții mașinii au avut norocul să scape cu răni ușoare. Bolidul rula pe șosea cu o viteză de 160 de kilometri la oră și la un moment dat a intrat în mijlocul unei vijelii iscate ca din senin. Tornada i-a luat pe sus, au părăsit carosabilul și s-au oprit într-un nuc de la marginea drumului.

Cei patru vasluieni luați de tornadă au fost implicați în accident la câțiva kilometri de Vama Leușeni, în Republica Moldova, venind către Fălciu, Vaslui, duminică, 19 august.

„Erau nori grei, de ploaie, spre Chisinău, nu m-am gândit nicio clipă că vom păți ceva. Coboram panta spre Leuseni, când am fost angrenați într-un soi de vârtej, care ne-a speriat foarte tare. Mașina cobora în viteză pe drumul spre Leușeni, când am simțit că se mișcă în toate direcțiile, de parcă ar fi fost aruncată de pe șosea. Am ieșit într-o clipă de pe drum, deși am frânat și toate sistemele de protecție ale mașinii au funcționat perfect. Am alunecat pe iarbă, am intrat pe urmă pe o zonă cu criblură, după care mașina s-a înfipt cu farurile din stânga fată într-un nuc, pe urmă a fost aruncată în spate și ne-am mai lovit de un alt copac. S-au deschis toate airbagurile, credeam că va lua foc mașina. Cu dureri mari, am ieșit toți pe partea dreaptă a mașinii. Am fost în peste 20 de țări, am văzut multe fenomene meteo, dar un vârtej care să te zboare de pe drum nu am trăit niciodată, nu am crezut că ni se poate întâmpla așa ceva’ a povestit șoferul, Toader Prodan, consilier local la Primăria Fălciu (foto dreapta).

Imediat după accident, își amintește Prodan, o mașină a Poliției de Frontieră moldovene a oprit și i-a ajutat pe cei patru răniți. Apoi au ajuns ambulanțele care i-au transportat la spital, dar oamenii au semnat pe proprie răspundere să fie externați și au fost preluați de rude care i-au transportat la spitalul de urgență din Iași. Șoferul mașinii are două vertebre fisurate și dureri mari la coloană, iar pasagerii au scăpat doar cu luxații sau contuzii.