Politician condamnat cu suspendare după ce a provocat un accident grav şi şi-a lăsat victima să moară pe marginea drumului

0
462
Politia Noaptea Accident 66558100

Constantin Bobei, fost consilier local PRM al municipiului Bârlad, timp de două mandate, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Judecătorii au dispus obligarea societăţii la care era asigurat Constantin Bobei, să achite celor trei copii şi doi nepoţi ai victimei suma de 76.000 de euro, cu titlul de despăgubiri morale.

Constantin Bobei a fost trimis în judecată, fiind acuzat că pe 24 februarie 2013 a accidentat un bărbat pe un drum din localitatea Iezer din comuna Puieşti. Nu a anunţat accidentul la Poliţie şi nici nu a sunat la 112 pentru a se acorda ajutor victimei. A invocat că bătrânul de 85 de ani, deşi se simţea rău a dorit să meargă acasă, potrivit Adevarul.ro.

Constantin Bobei l-a condus cu autoturismul o parte din drum spre casă, după care a lăsat pe marginea drumului deoarece nu mai putea înainta cu autoturismul, drum fiind impracticabil. A doua zi, bătrânul de 85 de ani a fost găsit mort pe marginea drumului.

Legiştii au stabili că mai multe leziuni grave, produse în urma accidentului, au condus la deces. Analizele de laborator au indicat că victima nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu toate acestea, judecătorii au reţinut în sarcina bătrânului 40% din vina producerii accidentului, deoarece se deplasa pe partea carosabilă şi nu ar fi reacţionat la claxonul pe care conducătorul auto a invocat că l-ar fi folosit.

Atât judecătorii instanţei de fond, cât şi cei ai Curţii de Apel Iaşi au stabilit condamnarea lui Constantin Bobei la 3 ani de închisoare cu suspendare.