Postul Crăciunului. Rugăciunea pe care să o rostești în post pentru a atrage binele

0
261
Postul Craciunului Rugaciunea Pe Care Sa O Rostesti In Post

Postul Crăciunului a început pe data de 15 noiembrie și se încheie pe 24 noiembrie, în Ajun de Crăciun.

Această perioadă de post este dedicată curățirii trupului, dar și a sufletului. Pe lângă postul alimentari, credincioșii renunță și la plăcerile trupești, fiind mai preocupați de partea spirituală.

Postul Crăciunului. Iată rugăciunea pe care să o rostești în post pentru a atrage binele

„Dumnezeul nostru, nădejdea tuturor marginilor pământului și a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai înainte ai întocmit, prin Legea Ta cea Veche și Nouă, aceste zile de post, la care ne-ai învrednicit să ajungem acum, pe Tine Te lăudăm și Ție ne rugăm: întărește-ne cu puterea Ta, ca să ne nevoim întru ele cu sârguință, spre mărirea numelui Tău celui sfânt și spre iertarea păcatelor noastre, spre omorârea patimilor și biruință asupra păcatului.

Ca împreună cu Tine răstignindu-ne și îngropându-ne, să ne ridicăm din faptele cele moarte și să petrecem cu bunăplăcere înaintea Ta întru toate zilele vieții noastre.

Că Ție se cuvine a ne milui și a ne mântui pe noi, Hristoase, Dumnzeule, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte, și Preasfântului și bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”, este Rugăciunea pe care să o rostești în post.