Povestea pe care trebuie sa o stim cu totii, despre viata si suflet

0
234

Despre viata si suflet. O poveste frumoasa pe care toti trebuie sa o citim. Aceasta pilda explica viata omului.

In prima zi Dumnezeu a creat cainele. Dumnezeu a spus: „Stai toata ziua la usa casei si latra la toti cei care trec prin fata ta. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani. Cainele a spus: „Este prea mult timp doar pentru a latra. Da-mi 10 ani si eu iti dau inapoi ceilalti 10 ani.”Dumnezeu a fost de acord.

In a doua zi, Dumnezeu a creat maimuta. Dumnezeu a spus: „Inveseleste oamenii, fa trucuri si fa-i sa rada. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani.” Maimuta a spus: „Sa fac trucuri timp de 20 de ani. Nu cred ca pot. Cainele ti-a dat inapoi 10 ani, nu? Asta voi face si eu, imi ajung 10 ani.”

Si Dumnezeu a fost din nou de acord.

In a treia zi, Dumenzeu a creat vaca. „Trebuie sa mergi la camp, sa stai sub razele puternice ale soarelui, sa faci vitei si sa dai lapte pentru stapanul tau. Eu voi face ca viata ta sa dureze 60 de ani.” Vaca a spus: „O viata destul de grea pe care vrei sa o traiesc timp de 60 de ani. Lasa-mi 20 de ani si eu iti voi da inapoi cei 40 de ani.”

Citeste si :  Ultima ora! Cu cat vor creste pensiile? "Degeaba cresti pensiile daca nu poti sa le platesti!"

Si Dumnezeu a fost din nou de acord.

Povestea pe care trebuie sa o stim cu totii, despre viata si suflet

In a patra zi Dumnezeu a creat omul.

Dumnezeu a spus „Mananca, dormi, joaca-te, casatoreste-te si bucura-te de viata ta. Eu voi face ca viata ta sa dureze 20 de ani.” Omul a spus: „Cum? Doar 20 de ani? Sa-ti spun ce… voi lua cei 20 de ani ai mei si cei 40 de ani de la vaca, cei 10 de la maimuta si inca 10 de la caine… impreuna vor fi 80 de ani.”

Dumnezeu a raspuns: „Bine, asa facem.”

Asadar, primii 20 de ani ii vom petrece mancand, dormind, jucandu-ne si bucurandu-ne de viata. Urmatorii 40 de ani sunt pentru a sta munci in soare incat sa ne sprijinim familia; in urmatorii 10 ani vom face trucuri de maimuta pentru a ne distra nepotii.. iar ultimii 10 ani vom sta pe veranda casei si vom „latra” la toata lumea.