Atac Liceu 620x316

Nathaniel Berhow, 16 ani, a fost identificat ca principalul suspect al atacului care a avut loc joi, la Liceul Saugus din Santa Clarita, California. Adolescentul a deschis focul în școala în care învăța, ucigând doi elevi și rănind alți trei.

Autoritățile americane spun că biografia de pe contul de Instagram al atacatorului conținea mesajul: „Saugus, distrează-te la școală mâine”, scrie Daily Mail.

De asemenea, poliția a transmis că mesajul a fost șters între timp de pe rețeaua de socializare, dar nu știu cine a făcut această schimbare.

FBI a afirmat că nu există niciun motiv să creadă că Berhow a acționat în numele unui grup sau în numele unei ideologii.

Un reprezentat al rețelei de socializare a declarat pentru Daily Mail că Instagram a dezactivat contul de pe care a fost postat mesajul și că acesta nu aparținea atacatorului.

Cu toate acestea, poliția crede că mesajul original a fost publicat de atacator și investighează dacă Berhow a dat parola de Instagram unui prieten sau dacă un hacker i-a spart contul.

Mesajul pe care l-ar fi postat elevul cu o zi înainte de a comite atacul

Nathaniel Berhow este acuzat că a luat o armă cu el la școală și a deschis focul spre cinci elevi, ucigând doi dintre ei. Imediat după atac, el s-a împușcat în cap. El a supraviețuit și se află în prezent la spital într-o stare critică.

Pe măsură ce autoritățile continuă să cerceteze și să încerce să stabilească motivul pe care adolescentul l-ar fi putut avea pentru comiterea crimelor, au început să apară detalii despre Berhow și familia lui.

Tatăl lui Berhow, Mark Berhow, a murit în urma unui atac de cord în decembrie 2017. Acesta a lucrat ca inginer la o companie medicală și a fost un vânător avid care a deținut mai multe arme.

Mama elevului care a comis atacul a declarat pentru presa locală că nici nu știe ce să facă în acest moment, dar că se roagă pentru viața fiului ei.

Potrivit Departamentului de Poliție din Los Angeles, tatăl elevului fusese arestat în 2015 sub suspiciunea de agresiune fizică asupra soției lui. Cazul a stagnat din cauza probelor insuficiente. În 2016, mama lui Berhow a depus actele de divorț, cerând custodia copiilor ei.

Un prieten de copilărie a lui Berhow a declarat pentru KTLA că moartea tatălui adolescentului ar fi putut să-i declanșeze elevului ieșirea violentă.