Rapperul britanic Ty a murit, în urma complicaţiilor provocate de coronavirus

0
1022
Rapperul britanic Ty

Rapperul britanic Ty, cunoscut îndeosebi pentru albumul său din 2003 „Upwards”, a murit în urma complicaţiilor cauzate de coronavirus, la vârsta de 47 de ani, informează vineri agenţia DPA.

Ty, pe numele său real Ben Chijioke, fiu ai unor emigranţi din Nigeria, a fost internat într-un spital la începutul lunii aprilie cu COVID-19, conform The Guardian. El a fost ulterior plasat în comă indusă.

Potrivit unui cont înfiinţat pe platforma GoFundMe de o cunoştinţă apropiată a rapperului, acesta a părăsit secţia de terapie intensivă la 19 aprilie.

În contul creat pentru Ty au fost strânşi 20.000 de lire pentru el şi familia sa, însă contul nu a mai fost actualizat.

Ty a fost nominalizat pentru „Upwards” la ediţia din 2004 a Mercury Prize, ce recompensează cel mai bun album al anului lansat de un artist britanic sau irlandez.

„Upwards” a fost cel de-al doilea album al său, după cel de debut, „The Awkward”.

Rapperul britanic Ty a murit, în urma complicaţiilor provocate de coronavirus

Ty a lansat alte trei albume solo după „Upwards”, cel mai recent în 2018, înainte de a forma grupul hip-hop britanic Kingdem, alături de Rodney P. şi Blak Twang, în 2019.

Unii dintre cei care l-au cunoscut pe Ty, mai ales nume de pe scena rap britanică, au deplâns pe Twitter dispariţia artistului.