Recomandat de fitoterapeuti – Cum se prepara ceaiul de leustean. Cea mai simpla cura de detoxifiere

0
1167
S604x0 Ceai De Leustean

In zilele noastre, leusteanul este prea rar privit ca o planta medicinala.

Totusi, principiile sale active, cunoscute inca din antichitate, cand grecii il foloseau mai ales pentru efectele benefice asupra digestiei si a sistemului nervos, sunt in continuare foarte apreciate in fitoterapie.

„Recomandat in afectiuni ale glandelor salivare, afectiuni digestive, anorexie, bronsite, colici abdominale la copii, constipatie, debilitate, diaree, edeme cardiace, balonare, hipertensiune, inapetenta, stres, tahicardie, traheita, tulburari de ciclu, dar si in uz extern, in ulceratii pe piele, alergii, rani si furuncule, leusteanul este, intr-adevar, mai mult decat o simpla planta aromatica”, explica, pentru „Adevarul“, specialistul in fitoterapie Elena Badea.

Leusteanul este insa folosit cu rezultate deosebite si in curele de detoxifiere. Specialistul recomanda o reteta simpla de ceai indicata pentru curatarea organismului.

„Avem nevoie de o lingurita de planta uscata sau doua lingurite de planta verde, la 250 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 10-15 minute. Preparatul are capacitatea de a detoxifica organismul. O cura de detoxifiere dureaza 14 zile, perioada in care se consuma in fiecare zi cate doua cani de infuzie. Acelasi ceai trateaza tusea convulsiva, edemele cardiace si indigestiile. In plus, consumat inainte de culcare, planta isi face efectul in timpul noptii si va deveni un laxativ eficient dimineata”, explica Elena Badea.

Ceaiul de leustean nu este indicat femeilor insarcinate. „Sunt raportate cazuri de pierderi de sarcina cauzate, se pare, de efectul de contractie a uterului. Pentru ca nu sunt studii in domeniu, femeile care alapteaza ar trebui sa evite consumul de leustean”, mai spune specialistul. Planta ar putea creste cantitatea de sodiu din organism ceea ce ar putea duce la cresterea tensiunii. Acest efect il face nerecomandat hipertensivilor si celor cu disfunctii renale sau inflamatii ale rinichilor.

„Totodata, trebuie precizat ca daca este administrat in acelasi timp cu pilulele diuretice, poate duce la deshidratare”, mai spune specialistul, care recomanda consultarea unui medic inainte de a incepe o cura cu acest preparat.