Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, a fost insultată și stropită cu apă de suporteri, la un meci de fotbal

0
245
Roxana Maracineanu

Incident în Franța la o partidă de fotbal. Roxana Mărăcineanu, 44 de ani, ministrul francez al Sporturilor, a fost insultată de fani, la partida Red Star – Quevilly.

Conform Le Point, în urma acestui incident, Roxana Mărăcineanu a fost evacuată de pe arena Bauer din Saint-Ouen.

“Am fost abordată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis. Venisem pentru a avea contact cu un club care apără valorile în care mă recunosc. Este situat la câţiva paşi de inima viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris, din 2024, şi vreau să îi susţin. Mă voi întoarce”, a precizat Roxana Mărăcineanu pentru Le Parisien.

Incidentul în care a fost implicată ministrul Sportului a avut loc la pauza meciului, când românca naturalizată în Franța a fost abordată pe teme politice de un suporter.

Imediat au reacționat și alți fani, care au scandat către Mărăcineanu: “Toată lumea detestă ministrul”. Apoi i-au strigat: “Aici nu este nimeni cu Macron, aşa că urcă-te în maşină şi pleacă”. Mai mult, un fan a aruncat cu un pahar plin cu apă către ministrul Sportului.

“Sunt şocat de ce am văzut şi de atitudinea câtorva persoane care acţionează contrar valorilor clubului. Una dintre valorile de bază este toleranţa”, a declarat şi Patrice Haddad, preşedintele clubului Red Star.

În funcție din septembrie 2018, Roxana Mărăcineanu a intrat în conflict cu fanii marilor cluburi din Ligue 1, dar și cu președintele federației, Noël Le Graët, după ce a solicitat ca meciurile să fie oprite, în cazul în care suporterii proliferează insulte. 

Născută la București, Roxana Mărăcineanu este o fostă înotătoare, campioană europeană și mondială la 200 m spate.

FOTO: Roxana Mărăcineanu – Facebook