Oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge au studiat comportamentul alimentar al persoanelor care au reusit sa ramana slabi din copilarie si pana la varsta adulta.

Astfel, au concluzionat ca exista doua categorii de oameni: cei fara pofta de mancare si cei care, desi mananca orice si oricat, nu se ingrasa. Se pare ca acestia din urma sunt mai multi.

„40% dintre oameni (slabi.n.r.) ne spun ca mananca orice vor si nu se ingrasa. Ei bine, asta vrem sa vedem. Noi credem ca unii oameni au gene care le permit sa arda grasimile foarte repede, sa arda caloriile si in acest fel reusesc sa ramana slabi”, a spus Sadaf Farooq,  profesor la Cambridge, potrivit digi24.ro.

In plus, potrivit cercetatorilor, un copil ai carui parinti sunt slabi are mult mai multe sanse sa isi mentina o greutate normala la varsta adulta, decat un copil cu parinti supraponderali.

Totul tine de biologie

„Daca reusesti sa ramai slab, inseamna ca ai avut norocul sa mostenesti gene bune. In felul acesta, poate ca oamenii vor fi mai draguti cu cei care se lupta cu greutatea”, a mai declarat Farooq.

Asta inseaman ca detinatorii genelor care duc la ingrasare trebuie sa depuna mai mult efort si sa fie atenti la alimentatie pentru a avea o greutate normala, constanta.

Loading...