Femeie Cu Durere De Burta

Povestea unei femei care a aflat că are cancer cervical la 24 de ani a devenit virală. Vezi care au fost simptomele care au trimis-o la medic.

Heather Keating este din Irlanda și a aflat că are cancer cervical cu un an înainte să poată face un test Papanicolau gratuit. Pentru că vrea să le facă pe celelalte femei să conștientizeze gravitatea acestei boli, a ales să își spună povestea pe Facebook în Săptămâna de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, potrivit dailymail.co.uk.

„Vă rog să distribuiți povestea mea pentru ca oamenii să înțeleagă cât de important este să îți faci un test Papanicolau și să îți asculți corpul.
Vreau să îmi împărtășesc povestea, pentru a-i ajuta pe ceilalți să fie mai conștienți de simptomele cancerului cervical. În acest fel, tinerele care au sub 25 de ani și nu pot face un test Papanicolau gratuit vor afla la ce trebuie să fie atente, iar cele peste 25 de ani vor înțelege importanța acestui examen medical.

Am primit diagnosticul de cancer cervical în stadiul I când aveam 24 de ani. Pentru că aveam 24 de ani, nu aveam dreptul să fac un test Papanicolau gratuit, astfel că schimbările timpurii ale celulelor de la nivelul cervixului nu au fost identificate.

Am început să sângerez între menstruații și după contactul sexual. Am fost la medicul de familie, iar el mi-a spus să revin la 25 de ani, pentru un test Papanicolau. Am crezut că sunt bine. Niciodată, nici în cele mai negre coșmaruri, nu m-am gândit că am cancer. Trei luni mai târziu, sângerarea s-a agravat și am devenit anemică. M-am întors la medicul de familie, iar el m-a trimis la un ginecolog. Acolo mi-au făcut biopsie, m-au trimis la un specialist în oncologie ginecologică și m-au chemat într-o cameră. Știți voi…camera aia în care oamenii primesc vești proaste, cu o cutie de șervețele pe masă. Știam ce urmează….Mi s-a spus că am cancer cervical și am primit o carte despre această boală. Aveam nevoie de un RMN, pentru a vedea cât de mult s-a răspândit cancerul și a stabili tratamentul.

Din fericire, cancerul era limitat la colul uterin, iar operația mă putea salva. După patru săptămâni de la diagnostic, mă vindecasem! Am fost norocoasă, extrem de norocoasă că l-am descoperit la timp”, a scris Heather pe pagina sa pe Facebook.

Tânăra a ținut să precizeze că aceasta a fost cea mai dureroasă experiență a vieții ei și că spera că povestea ei le va ajuta și pe celelalte femei să afle la timp că sunt bolnave.

„Dacă ai peste 25 de ani, mergi să îți faci un test Papanicolau, fă-ți timp pentru asta. Este foarte important. Îmi doresc să fi avut șansa să depistez acele schimbări ale celulelor înainte să devină canceroase. Dacă ai sub 25 de ani și simți că ceva nu este în regulă, mergi la medic.

Simptomele cancerului cervical sunt:

  • Sângerări anormale.
  • Menstruații abundente, care durează mai mult.
  • Sângerări între menstruații.
  • Sângerări după sex.
  • Sângerări după menopauză.
  • Scurgeri urât mirositoare.
  • Durere sau disconfort în timpul sexului”, a mai scris tânăra.

Sursa foto: 123rf.