S-a aflat cand vine cutremurul mare in Romania, va fi ca cel din 1977! Anuntul facut de Gheorghe Marmureanu

0
2430
Cross 1

Celebrul fizician Gheorghe Marmureanu a revenit cu noi informatii legate de viitorul cutremur major ce se va produce in Romania.

Specialistul spune ca, potrivit unor analize care iau in calcul date din ultimii 1000 de ani, tara noastra nu se va confrunta cu un cutremur major pana cel putin in anul 2040.

„Viitorul mare cutremur va fi in 2040, dupa analize facute de peste o mie de ani. Aceasta e prima varianta, iar a doua varianta e ca un cutremur mare sa fie in 2077 sau 2078”, a spus el.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, este insa de parere ca un viitor mare seism nu poate fi prezis cu exactitate.

„Nu se poate estima, nu avem de unde sa stim cand va fi urmatorul mare cutremur. Dumnezeu stie sau Vrancea stie cand se va produce un cutremur.

„Pamantul, la o adancime mai mare, nu il putem cunoaste, nu se pot face decat estimari foarte grosiere. Ce se intampla la 130 de kilometri nu avem de unde sti deocamdata.

„Trebuie echipamente mult mai performante, cercetari foarte focusate pe anumite domenii ca sa vedem care sunt fenomenele. Vrancea e o zona complexa din punct de vedere seismic. Nu sunt metode de estimare a urmatorului mare cutremur si a timpului cand se va produce”, a declarat Constantin Ionescu.