Pentru Iulia și Laurențiu Ganea visul frumos s-a spulberat în urmă cu doi ani când un șofer beat a intrat în plin în femeia care se afla pe trecerea de pietoni. Iulia era însărcinată în opt luni și, în urma accidentului, a pierdut atât copilul cât și dreptul la o viață normală.

Acum, femeia, care urmează să primească daune morale în valoare de 1,5 milioane de euro, este imobilizată în pat, într-o stare pe care medicii o numesc neuro-vegetativă. Iulia nu se poate mișca, nu vorbește și are destul de puține momente de conștiență. Medicii i-au dat femeii puține șanse de supraviețuire, însă ea rezistă și grație bărbatului care îi este alături și care nu doar că nu a abandonat-o nicio clipă, dar o și îngrijește impecabil.

După accident, Iulia a fost operată pe creier iar, anul trecut, a ajuns la un spital din Israel pentru recuperare. A stat acolo cinci luni, iar acum urmează acasă un program de recuperare riguros. Infirmieră îi este Laurențiu, soțul ei. El este cel care face, în fiecare zi, acest sacrificiu pentru ea.

A învățat să-i facă gimnastică și se documentează mereu ce terapie ar ajuta-o pe Iulia să-și revină. Pentru ca de doi ani, evoluția ei este foarte lentă și nimeni nu poate spune dacă ea va putea să vorbească, sa înțeleagă sau sa meargă vreodată.

Viata lui Laurențiu se desfășoară între serviciu, unde salvează vieți (este angajat al Serviciului de Ambulanță), și Iulia, fie ca aceasta era la spital sau acum, acasă. Bărbatul are grijă de soția lui ca de un copil.

În ceea ce-l privește pe șoferul care a spulberat-o pe Iulia pe trecerea de pietoni, acesta nu pare să aibă remușcări pentru fapta comisă. În septembrie, la primul termen al procesului în care este judecat, bărbatul a avut o reacție șocantă. Întrebat dacă știe că Iulia este în stare foarte gravă și are nevoie de bani pentru tratament, acesta a răspuns: „Hai, mă, că i-a dat bani destui de tratamente și îi mai dă”.

Loading...