Lasata Secului

Mâine creștnii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Filip și totodată se pregătesc pentru postul Crăciunului.

Cui trebuie sa ii spui ”La multi ani” de lasata secului pentru Craciun 

Este lăsata secului, așa că vă puteți bucura de mâncăruri de dulce, pe care le veți mai gusta abia pe 25 decembrie.Sărbătoare mare mâine! Se prăznuiește Sfântul Filip și este lăsata secului pentru postul Crăciunului Sfântul Filip a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos.

Născut în Betsaida, lângă Marea Galileii, Filip cunoștea așa bine Sfânta Scriptură încât L-a recunoscut imediat pe Iisus ca fiind Mesia, Unsul lui Dumnezeu, de cum L-a întâlnit. După Pogorârea Duhului Sfânt, Sfântul Filip a propovăduit în Asia și În Grecia.

În Grecia, evreii îl urau atât de tare încât marele preot s-a apucat el însuși să îl ciomăgească până la moarte, dar printr-o minune marele preot a orbit dintr-o dată și s-a înnegrit. Apoi pământul s-a deschis și l-a înghițit.

Atunci s-au vindecat mulți bolnavi și mulți păgâni au crezut în Hristos. Mâine este și lăsata secului pentru postul Crăciunului, așa că se organizează petreceri și se mănâncă mâncare de dulce.

Este ziua în care ne pregătim pentru unul dintre cele mai grele și lungi posturi de peste an. Tradiția spune că în ziua de lăsata secului orice masă, fie că este vorba de cea de prânz ori de cină, se așează cu fața către răsărit.

Farfuriile și tacâmurile trebuie orientate spre răsărit pentru sporirea norocului, iar primul aliment care trebui consumat este pâinea cu sare.

Loading...