Ministrul Muncii a anuntat noi schimbari in sistemul de pensii, care vizeaza aproximativ 40.000 de pensionari.

Astfel, Marius Budai a declarat ca pensiile a 43.000 de pensionari care au lucrat in grupele 1 si 2 de munca au fost revizuite.Acestia urmeaza sa primeasca lunar mai multi bani.

„Raportarea la 31 mai ne spune ca aproximativ 43 de mii de pensii au fost recalculate si trimise spre parintii si bunicii nostri, iar 42 de mii au fost deja achitate diferenşele si vom continua cu noul cuantum in plata.

„Aceste recalculari repetate necesita o interventie in programul informatic pentru a ca sa ne putem intoarce in urma si sa recalculam. Aici suntem acum.

„Am reintrodus un nou modul de calcul care ne rezolva, avem 13 mii aproximativ, nu este exact, sunt rezolvate si vor fi trimise catre pensionari. Noi cei care am lucrat in sistem, specialistii, stim ca nici un dosar nu seamna cu celalalt.

„Atunci, dupa ce iesim la pensie mai putem realiza venituri salariale si apoi depunem acel nou stagiu la casa judeteana si se face recalculare, un alt caz dupa ce am iesit la pensie gasim o arhiva veche si mai putem avea o adeverinta de spor de noapte care poate influenta pozitiv.

Citeste si :  Lovitura pentru pensionari: se taie pensiile cu pana la 50%! Mii de romani sunt afectati

„Dinamica activitatii este in continuare si vom avea posibilitatea in termeni legali ca pana la 30 septembrie toti cei care se incadreaza sa isi primeasca banii”, a declarat ministrul Muncii, potrivit rtv.net.

Vezi cele mai noi Stiri Vdtonline.com

Pensionarii care primesc pensii mai mari de 5.000 de lei pe luna

Potrivit celor mai recente date furnizate de Casa Nationala de Pensii, din cei 4.98 de milioane de pensionari ai sistemului public de stat, aproape 9.600 primesc pensii care depasesc 5.000 lei lunar.

De cealalalta parte, peste 1.5 milioane de pensionari nu primesc lunar mai mult de 700 de lei.

Loading...