Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca Guvernul va acorda un stimulent financiar pentru companiile care vor angaja someri sau asistati sociali.

Mai exact, suma de 500 de euro va fi transferata lunar in conturile angajatorilor care vor incadra in piata muncii, pentru o perioada de pana la 5 ani, someri si beneficiari de ajutor social.

Iata declaratia Liei Olgutei Vasilescu:

„Viziunea Ministerului Muncii merge de acum inainte pe o alta linie, aceea de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de munca, dar nu vor sa o faca. Motiv pentru care ne-am gandit sa ii sprijinim pe toti cei din mediul de afaceri, care vor sa faca angajari in perioada urmatoare.

„In acest sens, statul va plati suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 euro, lunar, angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru o perioada de pana la 5 ani, in functie de categoria la care se vor incadra viitorii angajati.

„Sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolventi de orice fel de forma de invatamant. Ma refer aici la scoli profesionale, invatamant gimnazial sau liceal, tineri greu angajabili, marginalizati, ucenici, indiferent de varsta, stagiari, adica absolventi de studii superioare, persoane cu handicap si persoane care se afla in prag de pensionare”, a spus Olguta Vasilescu, intr-o declaratie de presa sustinuta a Palatul Victoria si transmisa live pe pagina de facebook a Guvernului Romaniei.

Citeste si  Se dau bani seriosi de la stat: cate 25.000 de lei pentru fiecare familie! Suma este nerambursabila, vezi daca esti pe lista