Si-au vandut fiica de 10 ani unui barbat in varsta de 50 de ani pentru ca sunt prea saraci

0
954
Child Bride

Parintii unei fetite in varsta de 10 ani au vrut cu orice pret sa scape de saracie si si-au sacrificat propria fiica. Acestia au vandut-o unui barbat de 50 de ani care urma sa-i devina sot.

Un barbat in varsta de 50 de ani din Pakistan a platit 6000 de euro pentru a se casatori cu o fetita in varsta de 10 ani. Parintii fetitei sunt saraci si pentru ca aveau de platit un imprumut ajuns la scadenta si pentru ca nu au gasit o alta modalitate de a face rost de bani au decis sa isi sacrifice propria fiica.

Din fericire, cu putin timp inainte ca barbatul de 50 de ani sa se casatoreasca cu fetita, autoritatile au fost informate si au reusit sa o scape pe fata in ultimul moment.

11 persoane, printre care si parintii fetei au fost arestate. Barbatul de 50 de ani care a vrut sa se casatoreasca cu fata a reusit sa fuga si este cautat de autoritati.

Mama fetitei a recunoscut totul. „Sotul meu este foarte bolnav, nici nu poate sta in picioare. Pentru ca aveam de platit o datorie, am acceptat banii pentru ca fiica noastra sa se casatoreasca Muhammad Mehar (barbatul de 50 de ani). Nu am vrut nici eu si nici sotul meu sa o supunem pe fiica noastra la aceasta nedreptate, dar nu am avut incotro. „

Potrivit unui raport al UNICEF, trei sferturi din fetele din Pakistan sunt fortate sa se casatoreasca ianinte de a implini varsta de 15 ani.

Saracia, lipsa educatiei si incultura sunt principalele cauze pentru care fetitele sunt vandute de familii barbatilor care au chiar si cu 50 de ani mai mult ca ele.