Silvio Berlusconi a câștigat, definitiv, procesul pe care l-a intentat fostei sale soții, Veronica Lario, iar instanța a decis că aceasta trebuie să-i restituie suma de 46 de milioane de euro, plus penalități, scrie Vanity Fair Italia.

Curtea de Casație a Italiei a menținut decizia prin care Veronica Lario trebuie să îi restituie lui Berlusconi suma de 46 de milioane de euro, plus dobânzi în valoare de aproximativ 15 milioane de euro.

Banii au fost plătiți de fostul premier al Italiei ca indemnizație de întreţinere de după divorţul din 2013. Atunci, Tribunalul din Monza a decis ca Berlusconi s-i plătească celei care i-a fost soție din 1990, suma de 1,4 milioane de euro pe lună.

În 2017, Curtea de Apel din Milano, a decis că indemnizaţia colosală cerută de fosta doamnă Berlusconi în timpul procesului de divorţ trebuie restituită. La finele săptămânii trecute, Curtea Supremă a Italiei, a menținut această decizie.

Apărătorii fostului premier au susținut că acesta şi-a îndeplinit în mare măsură obligaţiile de asistenţă economică în favoarea fostei soţii, constituind în favoarea lui un patrimoniu mobil și imobil de o valoare excepțională. Nu acelaşi lucru se poate spune despre Veronica Lario – au observat judecătorii – care nu a contribuit în niciun fel la avere.

Citeste si :  Ultimele fotografii cu Mihai Mitoşeru împreună cu soţia lui. De când s-au despărțit de fapt cei doi

Astfel, Curtea de Casaţie a confirmat că suma primită de Lario cu titlu de indemnizaţie de divorţ din martie 2014 până în prezent trebuie restituită.

Loading...