Multe dintre semnele cancerului imita simptome ale altor boli sau afectiuni, asa ca este usor le ignori.

Cei mai mult dintre doctori sunt de acord: este important sa-ti cunosti corpul si, in momentul in care observi o durere neobisnuita sau orice alta schimbare care persista sau, mai grav, se inrautateste, trebuie sa consulti un doctor.

Vanatai inexplicabile

Daca te trezesti cu o vanataie misterioasa – cel mai probabil nu ai motive de ingrijorae. Poate te-ai impiedicat in drum spre baie. Dar daca incepi sa observi tot mai multe vanatai inexplicabile, mai ales in zone precum mainile sau degetele – acesta ar trebui sa fie un semnal de alarma. Invinetirea usoara si inexplicabila poate fi un semn al leucemiei. In timp, leucemia afecteaza capacitatea sangelui de a transporta oxigen si potentialul de coagulare.

Pierderea rapida in greutate

Slabitul ar parea un lucru bun, dar, daca nu ai pofta de mancare si daca nu exista niciun motiv care sa explice aceasta reactie, ar trebui sa mergi la un control medical. Pierderea in greutate sau modificari neasteptate ale poftei de mancare pot fi un semn pentru mai multe tipuri de cancer – de esofag, pancreas, ficat sau al colonului. Este un simptom des intalnit in cazul leucemiei sau limfomului.

Citeste si :  Nu ignoraţi aceste simptome! Femeile care păţesc asta după menstruaţie riscă să aibă cancer
Loading...