Slabiti 4 kilograme in 9 zile cu miere - dieta pas cu pas
Slabiti 4 kilograme in 9 zile cu miere - dieta pas cu pas

Aceasta este o reteta cu aju­torul careia, in noua zile, veti slabi 4 kg, garantat. Astfel, timp de noua zile, trebuie sa aveti trei mese regulate pe zi: micul dejun, pranzul, cina. Intre mese nu mai trebuie sa mancati nimic, dar puteti bea apa minerala sau cea­iuri, de preferat diuretice.

O data sau de doua ori pe zi trebuie sa inlocuiti una dintre mese cu o lingura sau doua de miere, astfel: in prima zi se va inlocui micul dejun; a doua zi: pranzul; a treia zi: cina; a patra zi: micul dejun si cina; a cincea zi: pranzul si cina; a sasea zi: micul dejun si cina; a saptea zi: micul dejun; a opta zi: pranzul si a noua zi: cina. In timpul acestei retete de slabit, puteti manca orice fel de fructe, legume, ba chiar si paine, atata timp cat acest lucru se va face la mesele care nu trebuie inlocuite cu miere.

Din punct de vedere chimic, mierea de albine este o solutie saturata de diversi carbohidrati in apa, care contine atat substante vegetale, cat si substante provenite de la albine. Alcatuita din carbohidrati in proportie de 80-85%, aceasta contine 16-19% apa. Principalele tipuri de glucide din miere sunt fructoza si glucoza. Fructoza se afla in proportie de aproximativ 34-41% fiind prezenta in cantitati mai mari comparativ cu glucoza (28-35%) in aproape toate tipurile de miere. Ambele glucide sunt formate dintr-o singura molecula, motiv pentru care poarta numele de monozaharide.

Gustul mierii de albine este dat de o multitudine de componente. Unele substante sunt prezente in toate tipurile de miere, in timp ce altele provin de la anumite plante si se intalnesc doar in unele tipuri. Fenilalanina, un aminoacid, este cea care da gustul caracteristic al mierii, impreuna cu fenilacetaldehida si acetatul de fenil. Mierea de faneata (de flori de camp), foarte bogata in proteine, are o aroma foarte puternica, chiar amaruie.

Mierea de albine contine o serie de substante minerale importante, provenite din nectarul plantelor. Continutul de substante minerale variaza foarte mult de la un tip de miere la altul, mierea de mana fiind in general mai bogata in acest gen de substante decat cea de flori. Astfel, mierea de flori contine in medie 100 mg substante minerale pe kilogram, mierea de mana ajunge pana la 400 – 1000 mg pe kilogram.

Loading...

1 COMENTARIU