Soţia şeicului din Dubai a fugit din țară împreună cu copiii şi cu 31 de milioane de lire sterline!

0
4483
Printesa
Soţia şeicului din Dubai a fugit din țară împreună cu copiii şi cu 31 de milioane de lire sterline!

Prințesa Haya Al Hussein, soția șeicului din Dubai, Mohammed bin Rashid al-Maktoum, a fugit din Emiratele Arabe Unite împreună cu cei doi copii ai săi și cu o sumă mare de bani, notează presa internațională.

Prinţesa, în vârstă de 45 de ani, a fugit la Londra cu 31 de milioane de lire sterline pentru a pune capăt mariajul ei cu șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, informează mirror.co.uk.

Șeicul Mohammed Al Maktoum și Prințesa Haya Bint Al Hussein în 2017

Femeia a fost ajutată să fugă de un diplomat german. Alte publicații notează că prințesa ar fi fugit chiar în Germania, acolo unde ea ar fi cerut azil şi ar fi depus deja actele pentru divorț.

De asemenea, incidentul ar fi provocat o criză diplomatică între Germania şi Emiratele Arabe, unde Mohammed bin Rashid al-Maktoum este vicepreşedinte şi prim-ministru, precum şi conducătorul oraşului Dubai.

Prințesa Haya participa la întâlnire oficiale alături de soțul ei

Șeicul ar fi cerut autorităților din Berlin să o înapoieze pe prințesă şi pe copiii acestora. Însă, oficialii au refuzat, aceasta fiind sub protecţia forţelor de ordine. Informațiile nu au fost însă confirmate oficial.

Prințesa Haya s-a căsătorit cu șeicul orașului Dubai în anul 2004. Recent, Mohammed bin Rashid al-Maktoum ar fi acuzat-o pe soția lui de infidelitate.

Camilla și prințul Charles, alături de Prințesa Haya, în 2018.

Potrivit publicaţiei The Daily Beast, Prinţesa Haya, care este sora Regelui Iordaniei și sora vitregă a actualului rege al Abdullah al II-lea, a fugit în secret cu fiul ei, Zayed în vârstă de 7 ani şi fiica sa, Al Jalila, în vârstă de 11 ani.

Prințesa Haya ar fi fugit în Marea Britanie

Anul trecut, Prinţesa Latifa, fiica Şeicului, a fugit şi ea din Dubai şi a explicat motivele printr-o filmare pe Youtube, în care acuza familia regală de tortură.

Cazul prințesei Latifa a atras, inclusiv, atenția organizației pentru apărarea drepturilor omului, Human Rights Watch, care a cerut explicații autorităților din Dubai cu privire la soarta prințesei.

Foto: HEPTA și EPA