Soţia tânără, câinii şi naiul îl ţin în formă pe Zamfir

0
2229
Z18 Foto 1 4 Col
Nicoleta Beca, femeia care îi stă alături de mai bine de un deceniu, ne-a povestit despre tabieturile pe care le are «Regele naiului»

Nu stă locului o clipă! În loc să se odihnească şi să se bucure de liniştea din paradisul de la Găeşti, acolo unde are o vilă de toată frumuseţea, Gheorghe Zamfir munceşte şi încântă cu naiul zeci de mii de spectatori din toată lumea. Soţia sa, Nicoleta Beca, ne-a povestit cum decurg lucrurile în familia celui supranumit “Regele naiului”.

Muzica şi dragostea îl ţin pe pe Gheorghe Zamfir tânăr, căci la 76 de ani artistul e sprinten ca un licean.

În ciuda anilor din buletin, cunoscutul naist se mişcă precum un titirez. Se trezeşte la ora 7 dimineaţa, ia micul dejun, îşi hrăneşte cei peste 20 de câini, apoi ziua maestrului continuă cu treburi legate de concerte.

Aceasta este casa din comuna Cobia, unde locuieşte Gheorghe Zamfir
Aceasta este casa din comuna Cobia, unde locuieşte Gheorghe Zamfir

Adică mers la studio, la magazine pentru a-şi alege ţinutele, la întâlniri cu organizatorii de spectacole, interviuri, un ”du-te-vino” continuu, care-i face însă o enormă plăcere. Instrumentul său de suflet nu răsună doar la concertele din ţară, ci şi în străinătate, aşa se face că în perioada următoare Zamfir are agenda plină.

Weekendul acesta a fost prezent în Egipt, cu ocazia Congresului Medicilor Oncologi, apoi pe 24 ianuarie va fi prezent la Târgu Mureş, alături de Orchestra Simfonică, în martie va merge la Seul (Coreea de Sud), apoi la Padova (Italia) şi din nou în Egipt, la Opera din Cairo.

Dragostea pentru muzică şi pentru soţia sa, Nicoleta (32 de ani), care este prezentă peste tot alături de el, şi se ocupă de imaginea lui, îl ajută pe maestru să găsească resurse pentru toate proiectele profesionale.

Cei doi pechinezi sunt precum copiii lor
Cei doi pechinezi sunt precum copiii lor

Dar şi grija pentru animăluţele fără stăpân, pe care le-a adunat pe lângă casa din comuna Cobia (jud. Dâmboviţa, la 10 km de Găeşti), îl ajută să fenteze rutina.

“Îmi place foarte mult să am grijă de aceste suflete nevinovate, dar şi mai sincere decât omul, uneori. Nu e uşor să te descurci cu atâţia câini, dar m-am obişnuit. Acum fac parte din familia mea şi-i iubesc de parcă ar fi copiii mei. I-am adunat de peste tot, de pe câmpuri, de sub poduri, de-acolo de unde i-am găsit. Fiecare câine are un nume, dar şi povestea lui. În general au nume de flori, iar majoritatea poveştilor lor sunt triste. Aceste suflete îmi dau zâmbetul dimineaţa”, povestea maestrul.

Şi în tinereţe, maestrul naiului era un bărbat şarmant
Şi în tinereţe, maestrul naiului era un bărbat şarmant

Recent, au apărut unele zvonuri conform cărora Gheorghe Zamfir ar fi căzut pe scări şi ar fi ajuns la spital cu o contuzie la piciorul drept.

Nimic mai fals! Ce-i drept, artistul nu este prea încântat de anotimpul rece şi are grijă să prevină incidentele care-i pun în pericol sănătatea.

”Maestrul e foarte bine, nu a căzut pe scări aşa cum s-a scris. Este sănătos, bine, se bucură de zăpadă. Nu-i prea place frigul, dar nu are încotro”, a declarat maestrul!, Nicoleta Zamfir, fostă Beca.

S-au căsătorit în 2015

În dragoste totul e posibil, chiar şi la vârsta a treia. După aproape 8 ani de iubire cu Nicoleta Beca, trăiţi însă în paralel cu chinul unui divorţ de franţuzoaica Marie Noelle, Gheorghe Zamfir a spus din nou “Da” la finele lui 2015.

Însurătoarea a venit ca o gură de aer proaspăt pentru Zamfir, după terminarea divorţului anevoios şi costisitor de franţuzoaica Marie Noelle, cu care a fost însurat 16 ani.

După 5 ani de procese, divorţul a fost pronunţat de Tribunalul din Fontainebleau (Franţa), în vara lui 2015.