646x404
Sridevi a fost una dintre puţinele actriţe indiene care au reuşit să aibă un succes fenomenal de box office FOTO Guliver/Getty Images

Sridevi Kapoor, considerată prima actriţă super-star din industria de film indiană dominată de bărbaţi, a murit la vârsta de 54 de ani.

Sridevi Kapoor, care se afla în Dubai pentru nunta unui neopot, a murit sâmbătă. Deşi iniţial cumnatul actriţei a declarat că decesul a survenit în urma unui stop cardiac, potrivit News.ro, BBC scrie că, de fapt, conform raportului medicilor, actriţa a murit după ce s-a înnecat în mod accidental.

„Decesul s-a produs ca urmare a înecului în urma pierderii cunoştinţei în cada din apartamentul de hotel“, a scris pe Tweeter poliţia din Dubai citând un raport post-mortem.

La scurt timp după aflarea veştii, sute de oameni s-au adunat în faţa casei din Mumbai a actriţei pentru a-i aduce omagii, în timp ce lideri politici, printre care premierul Indiei şi primarul Londrei, şi staruri de la Bollywood şi-au exprimat regretul, declarându-se şocaţi.

Modul în care Sridevi a cucerit India este un capitol deosebit de important în industria cinematografică a ţării, potrivit BBC. Sridevi şi-a început cariera încă de la vârsta de patru ani, iar la 13 ani a fost distribuită în rolul unei femei complicate care vrea să răzbune moartea iubitului.

De la începutul anilor ’70 şi până la finalul anilor ’90 a reuşit să fie una dintre puţinele actriţe capabile de un succes uriaş de box office fără sprijinul unui personaj masculin. În cele cinci decenii de carieră, Sridevi a jucat în aproape 300 de filme, printre care clasicele „Mr. India“, „Chandni“, „ChaalBaaz“, „Sadma“, „Lamhe“ şi „Moments“.

În timp ce apariţiile sale pe marile ecrane erau întotdeauna fermecătoare, viaţa sa privată a fost una marcată de suferinţe, cauzate mai ales de decepţiile amoroase. După lansarea filmului „Judaai“, din 1997, şi căsătoria cu producătorul de film Boney Kapoor, Sridevi a decis să ia o pauză, revenind în 2012, cu rolul din „English Vinglish“, despre o femeie între două vârste care învaţă limba engleză.