60337863

Carmen Bejan, tanara care in urma cu cativa ani a transat un barbat intr-o camera de camin din Timisoara, pentru a-i lua banii, a devenit personaj de roman politist.

O scriitoare din Arad, orasul de bastina al studentei, de altfel, a scris o carte al carei protagoniste este inspirata de Carmen Bejan. Pentru a-si contura si mai bine personajul si motivul crimei, scriitoarea Eugenia Crainic a transformat-o pe studenta intr-o mare amatoare de placeri interzise, cu tenta nimfomana.

„…Mobilurile care i-au mânat pe criminali să ucidă au fost mereu cele clasice: bani, gelozie, ură. Nimic original. Ca atare, am hotărât să le cosmetizez puţîn. Să mă fac o cosmeticiană de crime. (…).Şi m-am gândit aşa: se ia o crimă care chiar s-a întâmplat, se amestecă bine victima şi făptuitorul sau chiar făptuitorii, se coace la foc mic un motiv mult mai bun pentru comiterea faptei decât motivul avut de autorul propriu-zis, se aşterne pe hârtie şi se consumă seara, la lumina veiozei, cu un pahar de vin roşu alături, pe îndelete.

Mi-am dat seama, în timp, că ucigaşii contemporani şi dintotdeauna strică crime răsunătoare cu motivaţiile lor de doi bani. Cât de slab să fii, să ucizi într-un mare fel, dar dintr-un motiv insignifiant?! Cei mai mulţi şi-ar fi rezolvat problemele, în mod cert, dacă n-ar fi recurs la luarea unei vieţi. Dar cum să-nveţi un om cu mintea vraişte că nu crima este soluţia? „, spune autoarea, Eugenia Crainic.

Studenta criminală din acest roman este „îmbunătăţită” prin faptul că primeşte noi roluri, ajunge o nimfomana care, precum în realitate – in cazul cunoscutei Carmen Bejan, care a inspirat-o pe autoare, are relatii cu bărbaţi care platesc pentru sex.

„Bucurie şi plăcere între îndrăgostiţi, sursă de venit şi de şantaj, probleme de potenţă, viol, sexul ca manipulare, sexul ca aventură, sexul ca traumă, sexul ca motiv al crimei”, sunt termenii folositi de cititorii care au oferit o recenzie cartii.