Elevii de clasa a II-a au avut de rezolvat două subiecte la testul de la Limba română și Limba maternă, marți, 7 mai, la Evaluarea Națională pentru această clasă.

La prima cerință copiii au fost îndemnați să scrie un bilet în care să le mulțumească părinților pentru un cadou primit, relatează Observator TV.

La a doua cerință, elevii de clasa a II-a care dau Evaluarea Națională au avut de răspuns la cinci întrebări, referitoare la vacanța de primăvară.

La finalul testului, copiii au fost întâmpinați de un mesaj relaxant prin care erau anunțați că totul s-a încheiat pe ziua de azi: „Felicitări., ai ajuns la sfârșitul testului! Mulțumim pentru participare!”

Durata alocată rezolvării a fost de 30 de minute pentru fiecare test, în cazul elevilor de clasa a II-a, iar rezultatele de la Evaluarea Națională 2019 nu se notează în catalog și nici nu se comunică public.

„Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează / nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor / reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, anunță Ministerul Educației Naționale (MEN), prin intermediul unui comunicat.

Loading...