O tânără din orașul Hunedoara a fost obligată de instanță să plătească daune morale secretarul Primăriei pe care l-a jignit pe Facebook. Dănuţ Lăslău și-a angajat un avocat și a cerut daune morale în valoare de 30.000 de lei.

După un proces ce a durat aproape un an, bărbatul a reușit să demonstreze că postarea de pe rețeaua de socializare l-a afectat emoțional.

„Ea a avut nişte litigii cu primăria pe care le-a pierdut şi a început să mă denigreze acolo pe acea pagină în tot felul. M-a făcut «Prostul satului!»”, a explicat bărbatul, conform observator.tv.

Dănuț Lăslău este secretarul Primăriei Hunedoara și primul cetățean din acest județ care a obținut despăgubiri după ce o femeie l-a jignit într-un comentariu publicat pe Facebook.

„Pe pagina respectivă de Facebook, Luminiţa Vlad a scris despre mine tot felul de prostii. Este vorba despre o postare din vara anului trecut. A scris că sunt ca un secretar de CAP, că sunt prostul satului, s-a legat de ţinuta mea, că nu sunt bine pregătit profesional. Nu am acceptat să fiu denigrat şi să mi se păteze imaginea, aşa că i-am acţionat în instanţă, atât pe administratorul paginii, Florin Putica, cât şi pe Luminiţa Vlad, care a scris lucrurile astea despre mine. Trebuie să spun că Luminiţa Vlad s-a răzbunat, deoarece ea avea un spaţiu în curtea Castelului Corvinilor, spaţiu pe care noi l-am scos la licitaţie, pentru închiriere. Aceasta s-a enervat că l-am scos la licitaţie şi atunci ce a zis, să se răzbune pe mine. Dar expirase contractul ei şi asta spune legea, asta am făcut. (…) Mi-a denigrat imaginea, de aceea am acţionat-o în judecată şi pe ea şi pe administratorul paginii de Facebook «Hunedoara Project»”, a declarat secretarul Primăriei municipiului Hunedoara, Dănuţ Militon Laslău, pentru Mesagerul Hunedorean.

Bărbatul a salvat postarea cu pricina pe care a prezentat-o apoi în instanță. A cerut 30.000 de lei daune morale, iar instanța s-a pronunțat după nouă luni.

Judecătorii au considerat că mesajul respectiv i-a afectat demnitatea și i-a adus atingere onoarei lui Dănuț Lăslău, precum și membrilor familiei care au citit cuvintele jignitoare, notează sursa citată.

Instanța a obligat-o pe femeia care a publicat postarea să îi plătească lui Lăslău daune morale în valoare de 2.000 de lei.

„Eu îi încurajez pe toţi cei care se simt defaimati să acţioneze in instanță, pentru ca nu este normal un asemenea limbaj”, a declarat Dănuț Lăslău, secretarul Primăriei Hunedoara, conform observator.tv.

Sentința instanței este o premieră pentru județul Hunedoara. Decizia nu este însă una definitivă.

La nivelul țării s-au mai înregistrat astfel de cazuri, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în 2013 că Facebook este spațiu public.

Loading...