Daria, o fetiță de un an și zece luni, din localitatea suceveană Preutești, aflată în grija tatălui alături de alți trei frați, a murit la sfârșitul lunii noiembrie. Inițial, s-a crezut că micuța a murit de foame, însă ulterior autoritățile au stabilit că fetița a murit în urma unei răceli netratate la timp pentru că tatăl nu a știut cum să procedeze. Acum, bărbatul a reclamat la Poliție că soția lui și-a abandonat familia lăsându-l cu toți copiii.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat, luni, pentru Libertatea, că femeia nu a fost nici măcar la înmormântarea micuței, deși a fost anunțată.

Potrivit acesteia, tatăl a fost la Poliție să reclame abandonul de familie al mamei.

„Mama a plecat pur și simplu și și-a lăsat copiii în grija tatălui. Nici la înmormântare nu a venit, deși a fost anunțată”, a spus Daneliuc.

Ea a spus că tatăl și cei trei copii ai săi au fost la evaluare și consiliere la DGASPC Suceava și că nu se impune preluarea copiilor sub nici o formă, dar a menționat că situația ar putea fi reanalizată în funcție de concluziile la care va ajunge Poliția în urma anchetei derulate în acest caz.

Citeste si :  Accident în Suceava. O persoană şi-a pierdut viaţa, alta a fost dusă la spital cu răni grave

Potrivit lui Daneliuc, ceilalți copii sunt bine îngrijiți.

„Nu știu ce s-a întâmplat de nu a știut să apeleze la medic pentru că acest copil (Daria – n.red.) a murit din cauza unei răceli netratatate”, a mai spus Daneliuc.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat pentru Libertatea că ancheta în acest caz este în curs.

El a menționat că se face o anchetă „in rem” pentru ucidere din culpă.

Salvați Copiii a cerut ca cei trei frați ai fetiței din Preutești să fie preluați în regim de urgență de DGASPC Suceava. Instituția a susținut că nu se impune această măsură pentru că cei trei copii sunt îngrijiți bine, iar sora lor nu ar fi murit de malnutriție, ci din cauza unei răceli netratatate la timp pentru că tatăl nu a știut cum să procedeze.

Danieliuc a mia spus că mama a plecat și și-a lăsat copiii în baza soțului, fără să o mai intereseze ce se întâmplă cu aceștia. Potrivit acesteia, tatăl a rămas să îi îngrijească pe cei patru copii chemându-și și mama din Maramureș să îl ajute. El nu a știut că fetița nu a fost înscrisă de mamă la medicul de familie, iar când fetița a răcit tatăl nu a știut să apeleze la medic.

Citeste si :  S-a sinucis chiar sub ochii celor trei copii! Caz cutremurător în Buzău

Loading...