Paleologu 1024x683

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, a anunțat că duminică va vota împotriva candidatului PSD, Viorica Dăncilă. El a invocat că nu votează în favoarea unui candidat deoarece ”în primul tur alegi, în al doilea elimini”.

”Duminică îmi voi exercita dreptul de vot. Nu voi vota pentru. Voi vota împotrivă: împotriva doamnei Dăncilă. Repet ce am spus mereu: în primul tur alegi, în al doilea elimini. N-am nici un dubiu că majoritatea covîrșitoare a celor care m-au votat au luat deja aceeași decizie pe cont propriu. Mă aștept la un scor zdrobitor”, a scris Theodor Paleologu pe Facebook.

Theodor Paleologu este ultimul dintr-o serie de candidați care nu au reușit să intre în turul I care își anunță opțiunea pentru turul II.

Alianța USR-PLUS și-a anunțat, în mai multe rânduri, susținerea pentru candidatul PNL, președintele Klaus Iohannis. ”Votul pentru Klaus Iohannis e un vot care va fi dat pentru modernizarea României și putem să garantăm susținătorilor noștri că de acest lucru ne vom asigura și noi, Alianța USR PLUS”, a declarat liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Citeste si :  Viorica Dăncilă după ce a votat: „Cine se scoală de dimineață, ajunge departe”

Și candidatul Alianței, Dan Barna (USR) a avut o poziție similară. ”Klaus Iohannis s-a angajat din nou, în ultima conferință de presă, că, după alegerile prezidențiale va reîncepe discuțiile despre organizarea alegerilor anticipate pentru care Alianța USR PLUS a propus tuturor forțelor politice un pact. Credem în continuare că acestea reprezintă singura soluție pentru ca PSD să fie alungat de la putere pentru o lungă perioadă de timp”, a spus Barna.

Blocul neutrilor

Conducerea UDMR a decis. pe 13 noiembrie, să nu susțină niciunul dintre candidații rămași în cursă, iar fiecare simpatizant al Uniunii să voteze cum crede de cuviință. Pe de altă parte, președintele UDMR și candidatul din turul I Kelemen Hunor a precizat că el îl va vota pe Iohannis. ”Cu toate supărările mele, voi susține candidatului Partidului Popular European. Cu ștampila în mână, fără să fac campanie…”, a spus Kelemen.

Candidatul susținut de ALDE și Pro România. Mircea Diaconu a declarat, încă din seara de 10 noiembrie că nu va susține un alt candidat. Întrebat atunci pe cine va sprijini în turul II, Diaconu a răspuns: ”Pe nimeni. Ca şi cum aş jigni pe cineva. Când zici nimeni, e un gol. Pentru că e nimeni, deci, în varianta care se prefigurează, mă tem că e nimeni. În turul II.” Ulterior, într-o intervenție la Antena 3, Diaconu a spus că voturile primite de el în primul tur nu-i aparțin astfel că nu le poate tranzacționa în folosul altui candidat.

Citeste si :  Cum arată buletinul de vot pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că într-o ședință a conducerii partidului au fost exprimate puncte de vedere diverse pe tema celui de-al doilea tur de scrutin astfel încât s-a decis ca alegătorii partidului să nu fie influențați printr-un îndemn explicit al conducerii ALDE. Pe de altă parte, unele organizații județene au luat decizii proprii de poziționare. Astfel, filiala din Dolj a anunțat că îl sprijină pe Klaus Iohannis.

Victor Ponta, președintele Pro România, a anunțat pe 13 noiembrie, pe Facebook, că nu-l va vota nici pe Iohannis, nici pe Dăncilă.

”Fac parte din acel mare grup de romani (probabil peste 50%) care nu este multumit si NU VA VOTA pe 24 Noiembrie NICI pentru Klaus Iohannis NICI pentru ( Doamne Fereste) Viorica Dancila – nu ii consider pe niciunul Presedintele de care are nevoie Romania in urmatorii 5 ani / nu voi vota pe lozinca “raul cel mai mic”, nu voi vota contra!”, scria Ponta.

Loading...