Tot ce trebuie să știți despre regimul de detoxifiere cu lamaie

0
634
Dieta Detox Cu Lamaie
Tot ce trebuie să știți despre regimul de detoxifiere cu lamaie

Dieta de detoxifiere cu lamaie implică consumarea doar a unui amestec de suc de lămâie timp de 1 sau 2 săptămâni, fără alimente solide. Dieta urmărește eliminarea toxinelor și curățarea corpului. 

Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu au gasit nici o dovada care sa sustina aceste afirmatii, iar dieta poate fi daunatoare in unele cazuri.

Conceptul de detoxifiere provine din procedurile medicale care elimină alcoolul, medicamentele sau alte toxine din organism. Aceste proceduri folosesc deseori terapii medicamentoase pentru a realiza acest lucru. Dar, în afara acestui context medical specific, conceptul de detoxifiere este pur și simplu o tendință de dietă fără nici o bază științifică.

Suporterii dietei de detoxifiere la lamaie cred că pot îmbunătăți pielea și digestia și pot promova energia și pierderea în greutate. Acest articol va discuta adevărul din spatele acestor afirmații și dacă dieta detoxifiantă la lamaie este sigură.

Taiați lămâile pe blatul de tocat cu un castron de suc de lamaie

Funcționează?

Nu există dovezi științifice despre faptul că o detoxifiere la lamaie oferă beneficii semnificative pentru sănătate.

Nu există dovezi care să sugereze că dietele detoxifiere pot elimina toxinele din organism sau pot avea beneficii semnificative pentru sănătate.

Acest lucru este în primul rând pentru că conceptul de detoxifiere nu se aliniază cu modul în care funcționează corpul.

Ideea de dezintoxicare este eliminarea toxinelor dăunătoare. Cu toate acestea, corpul uman previne în mod natural acest lucru de la întâmplare și protejează organismul de toxine prin îndepărtarea lor.

Cum detoxează corpul

Organismul este foarte eficient la descompunerea și înlăturarea toxinelor dăunătoare, cum ar fi alcoolul, produse secundare ale digestiei, bacteriilor sau substanțelor chimice rezultate din poluare.

Intestinul gros absoarbe nutrienți din alimentele pe care o persoană le consumă și le distribuie în sânge. Organismul excrementează resturile de nutrienți ca deșeuri solide.

Ficatul este unul dintre sistemele principale de filtrare ale organismului . Ajută la eliminarea toxinelor din organism, curăța sângele și metabolizează nutrienții și medicamentele.

Rinichii filtrează sângele pentru a elimina eventualele deșeuri în exces și pentru a asigura că organismul are suficientă apă.

Plămânii elimină dioxidul de carbon din sânge și îl expiră din organism.

De ce dieta de lamaie nu ajută

O dieta de detoxifiere la lamaie nu va spori nici unul din aceste procese naturale ale organismului și le poate împiedica. Această dietă este extrem de restrictivă și extrem de scăzută și fără o dietă echilibrată, organismul nu va primi alimentarea nutrienților și a energiei necesare pentru a funcționa corect. Aceasta include eliminarea toxinelor și a deșeurilor.

O dieta de detoxifiere la lamaie nu conține fibre. Fibrele joacă un rol esențial în digestie prin susținerea intestinului gros și influențând metabolismul. Fără fibre, intestinul gros nu poate elimina toxinele și deșeurile din organism la fel de eficient.

Beneficii potențial valabile

Deși o dietă de detoxifiere la lamaie poate să nu sporească eliminarea toxinelor, unii oameni spun că se simt reîmprospătați și re-energizați după ce au făcut una. Cu toate acestea, oamenii pot realiza aceste îmbunătățiri printr-o varietate de alternative sănătoase. Aceasta include consumul de alcool pe perioade, oprirea fumatului, somnul bine, exercitarea în mod regulat și consumarea unei alimentații nutritive.

Revenind la o dietă regulată, după ce ați terminat o dietă extrem de scăzută cu calorii, veți face o persoană să se simtă re-energizată.

Este posibil ca o dieta de detoxifiere la lamaie să provoace scăderea în greutate, deoarece implică restricții extreme în ceea ce privește calorii. Un studiu a constatat că o dietă de 7 zile pentru detoxifierea lămâi a dus la o reducere a grăsimii corporale pentru femeile coreene care erau supraponderale.

Cu toate acestea, aceasta nu este o modalitate sanatoasa de a pierde in greutate . Ca și în cazul oricărei forme de restricții extreme de calorii, reluarea unei diete normale va duce adesea la o creștere rapidă în greutate după aceea.

Unele cercetări sugerează că anumite forme extreme de restricționare a caloriilor și de repaus ar putea avea beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, aceste diete promovează consumul de alimente sănătoase și variate, inclusiv fructe, legume și alimente întregi.

Siguranță și efecte secundare

Este posibil ca detoxifierea să fie dăunătoare . De exemplu, detoxele pot provoca:

 • probleme gastro-intestinale
 • oboseală
 • dureri de cap
 • slăbiciune
 • deshidratare
 • dependenta
 • câștig în greutate pe termen lung
 • subnutriție

Aceasta Dietă detox de lamaie poate provoca dureri de cap și oboseală.

Unii oameni pot folosi laxative ca parte a dieta lor, care poate provoca diaree severă .

Detoxiile pot fi deosebit de dăunătoare pentru persoanele cu afecțiuni cum ar fi diabetul sau bolile cardiace . Tinerii sunt, de asemenea, la un risc mai mare de detoxifiere.

Cum să o facă

O dieta de detoxifiere la lamaie presupune înlocuirea meselor cu un amestec de:

 • 2 linguri de suc de lamaie
 • 2 linguri de sirop de arțar
 • piper roșu
 • apă

O persoană poate face o dietă de detoxifiere la lamă pentru câteva zile până la câteva săptămâni. Unii oameni pot considera mai ușor să taie treptat alimente solide în primele câteva zile înainte de a trece complet la o dietă lichidă. Unii oameni includ, de asemenea, un laxativ din plante în dieta.

Este posibil să achiziționați acest amestec ca o băutură pre-făcută. Este important de reținut că Administrația pentru Alimentație și Medicamente (FDA) nu reglementează aceste produse, astfel că nu există nici o garanție asupra conținutului lor sau a siguranței.

La pachet

Dieta de detoxifiere la lamaie implică o dietă lichidă constând dintr-un amestec pe bază de suc de lămâie.

Ideea din spatele acestor diete detoxifiere este de a curăța corpul de orice toxine și de a promova o serie de beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, nu există dovezi pentru aceste afirmații, iar procesul de dezintoxicare poate fi chiar dăunător.

Oricine are în vedere o detoxifiere la lamaie ar trebui să vorbească cu medicul sau dieteticianul despre dacă este adecvat sau sigur pentru ei.