Avionul s-a prăbuşit într-o pădure din Maniema şi s-a rupt după aterizare.

Avion prăbuşit în Congo. Toţi cei opt oameni aflaţi la bordul avionului care transporta membri ai staffului preşedintelui din Republica Democrată Congo şi care s-a prăbuşit joi în estul ţării au murit, a declarat vineri un consilier prezidenţial citat de Reuters.

Avionul, care îl transporta pe şoferul preşedintelui Felix Tshisekedi, un manager pentru logistică şi câţiva soldaţi, se îndrepta spre capitala Kinshasa şi a dispărut de pe radar joi după-amiază la o oră după plecare, se menţionează într-un comunicat al autorităţii civile de aviaţie.

„Nu există supravieţuitori. Cadavrele au fost toate carbonizate”, a spus consilierul Vidiye Tshimanga. Cauza accidentului aviatic nu este încă clară. 

La televiziunile locale a putut fi văzută o mulţime de sute de susţinători ai lui Tshisekedi care au ieşit pe străzi după ce ştirea a fost difuzată vineri dimineaţă, temându-se că prăbuşirea a fost un fel de tentativă de lovitură de stat eşuată împotriva lui Tshisekedi.

Citeste si :  Avionul Lion Air s-a prăbuşit din cauza unor greşeli de mentenanţă. La bord se aflau 189 de oameni

Preşedintele în exerciţiu a preluat funcţia de la fostul preşedinte Joseph Kabila în acest an. Până în prezent nu există informaţii care să susţină un astfel de scenariu, notează Reuters. 

Loading...