Dezinsectie Bloc Timisoara 1024x768

Doi copii din Timișoara, unul de 3 ani și altul de zece zile, și mama acestuia din urmă, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar alți patru copii au ajuns în spital. Cu toții locuiau într-un bloc din Timișoara unde de curând a avut loc o amplă operațiune de dezinsecție, relatează Opinia Timișoarei.

În total, ​opt persoane care locuiesc în același bloc din Timișoara au avut nevoie de asistență medicală de urgență, iar trei dintre ele au murit.

Între victime sunt doi copii, un bebeluș de doar 10 zile, un copil de trei ani și mama acestuia, scrie Opinia Timișoarei.

Alți doi copii și trei adulți au ajuns la spital.

UPDATE. Direcția de Sănătate Publică a confirmat efectuarea operațiunilor de deratizare la etajul patru al blocului unde locuiau victimele.
„Menționăm că persoanele decedate sunt un adult de 29 de ani, un copil de 9 zile și unul de 3 ani. (…) Până la această oră s-a concluzionat faptul că la etajul patru al imobilului a fost efectuată o operațiune de dezinsecție, deratizare. A fost contactat administratorul asociației în vederea prezentării proceselor verbale de deratizare cu substanțele utilizate. La această oră controlul este în desfășurare” a precizat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP Timiș, potrivit Antena 3. 

Citeste si :  Adelina Pestrițu, replică pentru mamele care îi reproșează că este prea permisivă cu fiica ei: „Ar fi nedrept din partea mea să fiu o mamă atât de drastică”

Totul ar fi pornit de la substanțele folosite la deratizare sau dezinsecție. Astfel, blocul a fost evacuat. Victimele locuiau pe strada Mioriței la nr. 8.

Sâmbătă a ajuns la spital bebelușul de numai 10 zile.
Suspiciunea inițială a medicilor a fost că acesta s-a înecat cu
lapte, ajuns în plămâni în cantitate mare. În ciuda eforturilor
disperate ale doctorilor de a-l salva, acesta s-a stins la scurt
timp.

Duminică, ambulanța a fost chemată din nou, de data aceasta la un alt apartament din bloc. Un copilaș de trei ani acuza dureri de burtă, de cap și vărsături.

În acest caz părinții au refuzat inițial internarea, pentru ca mai apoi sa fie readus la Urgență, deoarece starea i s-a agravat.

Din nefericire, copilul a murit. Luni dimineață s-a stins și mama acestuia.

„Pacienta de 29 de ani a fost adusă la urgență în stop cardio-respirator. manevrele au rămas fără răspuns… Ne-am pus problema de ce doi membri ai aceleiași familii au murit la interval scurt. Familia a ajuns azi la noi. Era mama copilului de trei ani care a murit în noaptea de sâmbătă. Când am adunat mai multe date, atunci am sesizat că e o situație particulară”, a declarat Doina Poenaru, medic primar UPU.

Citeste si :  “Nimeni nu e o mamă perfectă!” Pentru Sore, viața de familie este prioritară, dar nu-și neglijează nici cariera

Doctorii au intervenit ulterior pentru alți doi copii și 4 adulți din imobil, cu aceleași simptome, care au fost internați.

Medicii și politiștii au intrat în alertă și încearcă să stabilească ce s-a întâmplat.

„15 apeluri au fost începand de sambata, de la ora 8.00 dimineata, de la aceeasi adresa. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus ca ar fi fost înecat cu lapte. Apoi, un al doilea copil de trei ani a murit, si acum si mama acestuia din urmă. Nu se stie exact cauza, asteptam rezultatul autopsiei” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Florin Crisan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Timiș.

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, pentru Antena 3, că a fost convocat Comitetul pentur Situații de Urgență, iar ISU a trimis echipe pentru a constata dacă existe substanțe toxice.

Strada Mioritei a fost complet blocată si au fost mobilizate forțe de intervenție, inclusiv echipa de Cercetare Biologicț, Radiologică și Nucleara.

Loading...