Tragedie în muzică. A făcut o criză cardiacă duminică seară şi nu şi-a mai revenit după ore de resuscitare

0
1172
Mortu2 03343700

Cu o noapte înainte de decesul său, muzicianul participase la un concert susţinut într-o sală de jazz pariziană, Bal Blomet.

Celebrul violonist de jazz de origine franceză Didier Lockwood a murit duminică în urma unei crize cardiace, la Paris, la vârsta de 62 de ani, lăsând un mare gol mare pe scena muzicală din Franţa şi din străinătate, informează luni AFP.

„Soţia sa, cele trei fiice, familia, agentul, colaboratorii şi casa sa de discuri anunţă cu durere brutala dispariţie a lui Didier Lockwood în anul celei de-a 63-a aniversări”, indică un comunicat transmis de agentul său AFP.

Cu o noapte înainte de decesul său, muzicianul participase la un concert susţinut într-o sală de jazz pariziană, Bal Blomet.

Didier Lockwood a fost căsătorit cu soprana franceză Patricia Petibon.

Scurtă biografie

Considerat fiul spiritual al violonistului Stéphane Grappelli, care a cântat alături de Django Reinhardt, Didier Lockwood a fost un mare reprezentant al jazzului francez cunoscut în întreaga lume datorită carierei sale în care a susţinut aproape 4.500 de concerte şi a înregistrat peste 35 de discuri.

Citeste si :  Raed Arafat: Majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil se vor rezolva până pe 15 iunie

„Foarte generos şi comunicativ, el va lipsi prietenilor săi, muzicii, tuturor copiilor pe care voia să-i lumineze cu pasiunea sa”, a declarat pentru AFP ministrul Culturii din Franţa, Françoise Nyssen. „El îşi dorea o muzică fără frontiere, în mod aprioric”, a adăugat ministrul.

Născut la 11 februarie 1956 în Calais, în nordul Franţei, fiul unui profesor de muzică, Didier Lockwood a început să fie interesat de improvizaţie datorită fratelui său mai mare, Francis, pianist de jazz.