Coafura i-a jucat feste Melaniei Trump, în timp ce Donald Trump abia ce se „răcorise” cu un nou mesaj agresiv pe Twitter Getty Images
Coafura i-a jucat feste Melaniei Trump, în timp ce Donald Trump abia ce se „răcorise” cu un nou mesaj agresiv pe Twitter Getty Images

Nu trecuseră nici cinci minute de când soții Trump au aterizat în Paris pentru evenimentele dedicate Centenarului Arministițiului, iar președintele SUA l-a jignit pe Emmanuel Macron într-un mesaj publicat pe Twitter.

Momentul istoric care a avut loc în Franța a fost organizat cu ocazia celebrării a 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondia. Trump, însă, l-a criticat pe Macron înainte să apuce să calce pe treptele avionului Air Force One pentru a pune piciorul pe sol francez. Nemulțumirea președintelui american a apărut după ce Macron a spus că Europa are nevoie de propria sa armată pentru a se apăra de China, Rusia și SUA.

„O insultă foarte mare, dar, probabil că Europa ar trebui mai întâi să își plătească cota sa proporțională la NATO, pe care SUA o subvenționează din plin”, a scris Trump, la trei minute după ce avionul prezidențial aterizase pe aeroportul din Paris.

Macron afirmase cu câteva zile mai devreme că Europa nu va putea fi niciodată puternică dacă nu va putea să se protejeze de celelalte mari puteri ale lumii.

Citeste si :  ALERTĂ MONDIALĂ, Iranul a lansat o rachetă. Reacţia SUA
Loading...