Ultima ora! Ce se intampla cu cardurile de sanatate in 2019

0
413
Ultima Ora Ce Se Intampla Cu Cardurile De Sanatate In 2019

CNAS reaminteste ca valabilitatea cardurilor nationale de sanatate a fost prelungita de la 5 la 7 ani.

Potrivit unui anunt facut de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), asiguratii pot folosi, la toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu o casa de asigurari de sanatate, cardurile de sanatate inca doi ani dupa data inscrisa pe document.

„In urma intrebarilor primite din partea asiguratilor, CNAS reaminteste ca valabilitatea cardurilor nationale de sanatate a fost prelungita de la 5 la 7 ani. Acest lucru inseamna ca asiguratii pot folosi la toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu o casa de asigurari de sanatate cardurile de sanatate inca doi ani dupa data inscrisa pe suprafata documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate catre asigurati”, se arata intr-un comunicat de presa al CNAS.

De exemplu, toate cardurile care au inscrisa data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile pana la 31.01.2021. „Aceasta inseamna ca detinatorul de card nu are nevoie de adeverinta sau de alte modalitati de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurarilor sociale de sanatate”, mai precizeaza CNAS.