Un lider sindical din învățământ face apel la boicotarea votului în turul doi al prezidențialelor

0
295
Vot Stampila Alegeri 1024x683

Pagina oficială de Facebook a Uniunii Sindicatelor din Învățământul Preuniversitar Iași a postat duminică un mesaj privind boicotarea votului în turul doi al alegerilor prezidențiale. Mesajul, semnat chiar de președintele USLIP Laviniu Lăcustă, a fost șters în scurt timp, în urma reacțiilor.

Uniunea Sindicatelor din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP)
reprezintă „interesele a 9000 de membri de sindicat din învățământul preuniversitar, la nivelul județului Iași”, susține instituția.

Pe pagina oficială de Facebook, numărul celor care îi urmăresc este mai mare. Se ridică la 38.000 de oameni. Către aceștia a fost transmis mesajul lui Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor din Învățământul Preuniversitar Iași.

În apel, Lăcustă își declara dezamăgirea față de clasa politică și față de candidații ajunși în finala alegerilor prezidențiale.

Poate atât putem! Suntem sadomasochiști! Știm că votăm nulități, excursioniști, șpăgari, analfabeți.

Laviniu Lăcustă, lider USLIP Iași:

”Le urez succes celor care vor vota! Să o facă și în numele meu! Nu – mi pasă pe ce-și pun ștampila!”, a precizat liderul sindical din educația ieșeană, care a adăugat că România va mai rămâne timp de cinci ani, după aceste alegeri, în întuneric și ignoranță.

Redăm mai jos mesajul integral, șters după câteva zeci de minute de pe pagina de Facebook:

„De ce nu voi vota?

Pentru că în ciuda a ceea ce spun mulți cetățeni și „formatori de opinie” votul meu și nu doar al meu nu contează. Deoarece România după 30 de ani de democrație reușește să aducă în finalele prezidențiale doar oameni fără conținut, viziune, strategie.În plus mai constați după un timp că ai avut de a face cu foști turnători securiști deghizați în anticomuniști.

„Ce blestem o fi pe poporul acesta” să fie pus tot timpul în fața dilemei de a vota răul cel mai mic? Dar poate nu e un blestem..Poate atât putem! Suntem sadomasochiști! Știm că votăm nulități, excursioniști, șpăgari, analfabeți. Știm asta! Și totuși o facem…Din nou și din nou…Poate acest popor este o victimă! A regulilor stabilite de Ei ! În care nu se pot naște LIDERI ci doar slugi! Slugi care ajung șefi și promovează alte slugi!

Le urez succes celor care vor vota! Să o facă și în numele meu! Nu – mi pasă pe ce-și pun ștampila!

România va mai sta 5 ani, indiferent de rezultat, în întuneric, ignoranță și va gravita în jurul lumii civilizate …Ca satelitul natural al Pământului ( Luna) plină de cratere, goală de conținut, și va admira acea planetă superbă pe care este și ea…Dar încă n- a aflat!

(Laviniu Lăcustă, Fb)”

Dezbaterea care nu a avut loc

În urmă cu doar o săptămână, președintele USLIP era mult mai implicat în alegeri.

Imediat după primul tur al prezidențialelor, Laviniu Lăcustă a propus organizarea unei dezbateri tematice cu cei doi candidați ajunși în finală, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Dezbaterea ar fi urmat să fie transmisă chiar pe pagina de Facebook a Uniunii Sinidcatelor, cea pe care ulterior a postat îndemnul la boicot.

”USLIP IAŞI garantează echidistanţa şi neutralitatea politică a organizaţiei noastre şi a moderatorilor. Amfitrionii acestui eveniment vor fi un profesor şi un medic”, preciza, pe 11 noiembrie, profesorul Laviniu Lăcustă.