Un nou atentat sangeros comis de teroristii din ISIS! Zeci de oameni au murit

0
1191
61822821

Un atentat cu o maşină capcană comis de gruparea Stat Islamic (SI) a costat viaţa a zeci de persoane deplasate în provincia Deir Ezzor din estul Siriei, a informat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

„SI a vizat sâmbătă seară cu o maşină capcană o adunare a refugiaţilor pe malul Eufratului, provocând zeci de morţi şi de răniţi”, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Victimele atentatului fugiseră din faţa luptelor care devastează această provincie petrolieră unde jihadiştii sunt ţinta a două ofensive diferite, una desfăşurată de forţele regimului sirian, iar cealaltă de o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington, potrivit agerpres.ro.

Joi, armata siriană şi aliaţii săi rus şi iranian i-au alungat pe ultimii combatanţi ai SI din localitatea Deir Ezzor, jihadiştii pierzând astfel ultimul mare oraş unde mai erau prezenţi în Siria şi Irak.

Luptele continuă în restul provinciei unde SI s-a refugiat în valea Eufratului.

Prinşi în capcana violenţelor, numeroşi civili încearcă să fugă din ultimele zone jihadiste.

„Ei se află mai ales în zonele deşertice, unde comunicaţiile sunt inexistente”, a subliniat Abdel Rahmane mai devreme în cursul zilei de sâmbătă.