Un nou mandat de urmărire internațională va fi emis pe numele lui Radu Mazăre. Ce face fostul primar al Constanței în Madagascar

0
568
Mazare 5

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a fost condamnat joi la 9 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

De asemenea, o pedeapsă cu executare a fost dispusă şi pentru Cristian Borcea, acesta primind 5 ani.

În primă instanţă, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare.

El este acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

Reprezentanţii Poliţiei Constanţa au transmis, vineri, că se fac activităţi pentru sesizarea instanţei în vederea emiterii unui mandat european de arestare şi a unui mandat de urmărire internaţională a fostului primar Radu Mazăre.

„În prezent se desfăşoară activităţi pentru întocmirea documentelor necesare sesizării instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului european de arestare şi a celui de urmărire internaţională”, au transmis, vineri, reprezentanţii Poliţiei Constanţa.

Are o afacere în Madagascar din 2012

Fostul primar se afla sub control judiciar din 2016, fiind cercetat pentru de abuz în serviciu, trafic de influenţă. Dar în decembrie 2017 a fugit în Madagascar. El a cerut azil politic acolo, fiindcă Madagascar n-are tratat de extrădare semnat cu România.

Radu Mazăre a fost implicat în mai multe dosare, de-a lungul anilor. Încă din 2012, pe când era primar al Constanței, Mazăre şi-a deschis o afacere în Madagascar. Are acolo un resort cu 16 bungalowuri, toate cu vedere spectaculoasă la Oceanul Indian.

Cei aproape 300.000 de euro pentru ridicarea complexului au fost asiguraţi de un investitor. Terenul de două hectare a fost luat în concesiune pe 99 de ani, pentru că, potrivit legilor malgaşe, niciun străin nu are voie să deţină proprietăţi acolo. A plătit un euro pe metru pătrat.