Pastorul Alph Lukau a fost filmat în fața bisericii sale din Johannesburg, Africa de Sud, în timp ce pare să învie un mort, potrivit Daily Star.

În filmuleţ, se vede trupul unui om care se află într-un sicriu, înconjurat de o procesiune funerară. În timp ce vorbea la microfon, pastorul Lukau a strigat: „Ridică-te!”.

Pastorul începe să-și ducă mâinile de-a lungul corpului decedatului. Gura omului mort pare să se deschidă larg înainte ca gâtul să se încline în față și corpul său rigid se mișcă şi încearcă să se îndrepte. Numai albul ochilor omului poate fi văzut când pare să se uite în jur iar gura rămâne deschisă.

Pastorul este cercetat penal

” Învierea miraculoasă” a fost criticată și a condus chiar la urmărirea penală a pastorului Lukau. Companiile funerare care se presupune că au fost implicate în acțiunea în cauză spun că au fost manipulate și că sunt compensate pentru prejudiciul suferit.

Kings and Queen Funeral Service – cei care au livrat mașina funerară – au emis o declarație pe Facebook cu câteva zile în urmă. Ei au spus că ar dori să se „distanțeze de presupusa înviere a decedatului”.

În timp ce această „înviere” a fost în mare parte condamnată de grupuri religioase, unii s-au îndreptat către social media pentru a împărtăși partea amuzantă a lucrurilor. „Provocarea învierii“ a început on-line. Contul Instagram „Barstool Sports” a distribuit videoclipul despre așa-zisa înviere, primind 1,5 milioane de vizualizări și mii de comentarii în primele 12 ore.

Loading...