Copila 620x374

Richard Haynes, în prezent în vârstă de 74 de ani, și-a violat în mod repetat fiica, în perioada 1974 – 1981. Trauma suferita de Jenny Haynes a fost atât de profundă încât, pentru a supraviețui abuzului la care a fost supusă, ea a dezvoltat 2.500 de personalități.

Vineri, un tribunal din Australia l-a condamnat pe Haynes la 45 de ani de închisoare pentru faptele sale, neavând voie să ceară eliberarea condiționată până în anul 2050.

Jenny Haynes, al doilea copil dintre cei trei ai lui Richard Haynes, a fost violată și torturată timp de mai mulți ani. În 1981, când avea 11 ani, familia care locuia în Sidney s-a reîntors în Marea Britanie după ce părinţii au divorţat.

Richard Haynes, pedofilul care și-a violat și agresat psihic fetița (foto 60 minutes)

Tatăl pedofil a amenințat-o constant pe Jenny că o va ucide pe mama ei, supunând-o nu doar violurilor, ci și unor maltratări psihice de neimaginat.

Pentru a putea supravieţui traumei profunde provocate de abuzurile tatălui ei, Jenny a suferit de tulburări de comportament şi de identitate disociativă prin care a dezvoltat 2.500 de personalități.

Mai multe personalități a lui Jenny au depus mărturie în instanță împotriva tatălui ei. Una dintre personalități a fost Symphony, o fetiţă de 4 ani care a făcut o declarație tulburătoare: „Sunt emoţionată că tati m-a văzut şi m-a auzit azi”.

Jenny s-a referit la Symphony ca la cea „care ne-a salvat vieţile”, însă apoi a apărut o altă personalitate, una numită Muscles. Ea l-a blestemat și l-a numit „ticălos” pe Richard Haynes.

Bărbatul s-a declarat vinovat după mărturia fiicei sale, dar „nu pentru că ar fi fost tulburat” de gravitatea faptelor sale, ci pentru că nu a putut să o pună la punct pe „Symphony” care a povestit cu lux de detalii ceea ce i-a făcut tatăl ei în toţi aceşti ani.

Richard Haynes a fost extrădat din Marea Britanie în Australia în luna februarie a anului 2017. Acuzațiile împotriva lui erau atât de grave încât s-a hotărât ca un judecător să se ocupe de caz, și nu un juriu, de teamă că aceștia ar putea rămâne traumatizați psihologic la auzul detaliilor cutremurătoare.

Aproape 90% din cazurile de Tulburare de Personalitate Multiplă, denumite în prezent Tulburări de Identitate Disociativă, implică o formă de traumă sau abuz. Deseori tulburarea de identitate este considerată un mecanism de apărare al victimelor, adoptat de acestea pentru a se putea distanța sau separa de traumă.