1573481528643

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei de pe 14 noiembrie a ajuns și proiectul prin care Cornel Dinu (71 de ani) urmează să primească titlul de cetățean de onoare. 

UPDATE 20:29 // Cornel Dinu a reacționat și el în urma gafei făcute de Primăria București.

UPDATE 19:20 // Primăria Capitalei a oferit un punct de vedere pentru GSP.ro: „Direcția Cultură, Învățământ, Turism din cadrul Primăriei Capitalei regretă greșeala apărută în documentația Proiectului de hotărâre prin care, în ședința Consiliului General al Capitalei de joi,14 noiembrie, se propune acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului București domnului Cornel Dinu. 
Proiectul a fost retras de pe site-ul instituției și va fi republicat în varianta actualizată.

Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Capitalei își cere scuze domnului Cornel Dinu, o glorie a fotbalului românesc, dar și fanilor echipei din șoseaua Ștefan cel Mare. Legendă a clubului Dinamo București, pentru care a jucat și la care a antrenat, având 454 de meciuri în Liga 1 și 53 de goluri marcate, dar și căpitan și antrenor al echipei naționale, de numele lui Cornel Dinu se leagă multe momente de bucurie ale fanilor sportului cu balonul rotund!”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un demers lăudabil, dacă în referatul de specialitate nu s-ar fi strecurat o eroare. Hotnews arată că în CV-ul lui Cornel Dinu apare postul de antrenor principal la Steaua București, în loc de Dinamo, clubul pentru care „Mister” a scris istorie.

CE SCRIA ÎN REFERATUL SEMNAT DE GABRIELA FIREA

„Corneliu Constantin Dinu (n. 2 august 1948, Târgovişte), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător şi antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua Bucureşti, apoi a mai antrenat CS Târgovişte, ASA Târgu Mureş, Oţelul Galaţi, U Cluj şi FC Olt şi a fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a fost şi decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a lll-a”.