Vesti bune! Salariati vor primi mai multi bani! Afla daca esti printre cei care se vor bucura de mariri

0
558
Vesti Bune Salariati Vor Primi Mai Multi Bani Afla Daca Esti Printre Cei Care Se Vor Bucura De Mariri

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat marti ca salariatii din sanatate carora le sunt inghetate sporurile vor obtine majorari prevazute de legea salarizarii.

“Din punct de vedere al Ministerului Sanatatii, aplicarea prevederilor Ordonantei 114 nu duce la scaderi de venituri, dimpotriva aplicarea legii 153 merge inainte, sunt categorii de personal care nu au beneficiat de majorarile salariale la nivelul medicilor si asistentilor medicali, la nivelul 2022 carora le cresc salariile si implicit veniturile cu prevederile legii salarizarii. (…) Garzile si sporurile care se aplica la salariile de baza si sporurile de conditii raman inghetate la nivelul 2018, dar salariatii carora le raman inghetate sporurile beneficiaza de majorarile aferente legii salarizarii”, a declarat, marti, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, dupa o intalnire cu reprezentantii sindicatelor din sanatate.

Toate discutiile au fost legate de personalul auxiliar, respectiv si personalul medical – farmacisti, biologi si chimisti.

Sorina Pintea a precizat ca asupra personalului medical, adica medicii si asistentele medicale, ordonanta nu are nicio influenta asupra veniturilor acestor categorii de personal.