VIDEO | Declarațiile șocante ale unei asistente medicale, victimă a violenței conjugale: “Mă bate și soțul, mă bate și băiatul!”

0
908
28056586 1634261696628439 947349771695457405 N

Ceea ce părea o frumoasă poveste de dragoste a ajuns acum un coșmar. Liliana D. este căsătorită de 28 de ani și are doi copii. A trăit o iubire ca-n povești cu soțul ei până acum doi ani. Bărbatul a aflat că este bolnav și de atunci s-a schimbat totul în familia lor.

Liliana D. venit ieri la evenimentul “Pantofii Roșii”, care trage un semnal de alarmă privind violența în familia. Retrasă într-un colț, încercând să-și ascundă vânătâile de pe mandibulă și de pe mâini, femeia a acceptat să ne vorbească despre trauma prin care trece.

Din momentul în care soțul Lilianei a aflat că este bolnav, a început să o bată. Femeia de 48 de ani nu-și explică nici acum de ce face asta. Mai grav este însă că băiatul ei cel mare, de 24 de ani, cel pe care l-a crescut cu atâta dragoste și grijă, a ajuns acum să facă ce vede la tatăl lui. “Am doi copii. Cel mare a început sa dea și el în mine. Mi-a spart ușile. Am numai pumni și picioare în uși. Soțul dă în mine că spune că moare mâine- poimâine”, povestește femeia cu lacrimi în ochi. Cu toate acestea, are puterea să zâmbească atunci când vorbește despre băieții ei, pentru că îi iubește. “Eu le-am dovedit că îi iubesc. Astăzi, de Ziua Îndrăgostiților, le-am făcut prăjituri, le-am pus bomboane pe masă. Eu le fac zilnic mâncare, eu fac curățenie în toata casa”.

Liliana este asistent medical terapeut și a renunțat la serviciu ca să se ocupe de fiul ei cel mic, de 12 ani. “Copilul mic a avut probleme la școala văzând problemele de acasă. Am decis să renunț la serviciu ca să mă ocup de el, ca să învețe carte. Acum copilul meu a luat numai note bune”, spune femeia. În toată această perioadă, bătăile nu au încetat, iar ea și-a reclamat soțul la poliție. Deși are acte de la IML, susține că oamenii legii nu au ajutat-o.

“Să-i aud cum spun «Te iubesc!». Atât îmi doresc”


Și i-a rămas doar credința în Dumnezeu. Ea speră ca Cel de Sus să-i liniștească soțul: “Bunul Dumnezeu cum zice: îți dă o palmă, tu întoarce obrazul celălalt. Așa am făcut. De doi ani de zile soțul meu nu mi-a mai spus că mă iubește, numai mă lovește. Eu îmi doresc din tot sufletul să am liniște și să mă iubească așa cum îi iubesc eu. Îi spăl, îi calc, fac curățenie, fac de toate, fac lecții cu cel mic. Numai să fie liniștea din partea lor și să-i aud cum spun «Te iubesc». Atât îmi doresc” .

Astăzi de Ziua Îndrăgostiților, Liliana a insistat să vină la evenimentul care atrage atenția asupra femeilor bătute nu ca să se victimizeze, ci culmea, pentru cei trei băieți ai ei: “Am venit aici să le spun că îi iubesc, așa cum sunt ei, chiar dacă sunt vânăta pe ici, pe dincolo. Eu vreau să le transmit că îi iubesc”. Atât ne-a mai spus femeia și a plecat zâmbind. Zâmbește. Zâmbește des, pentru că nu vrea ca oamenii să știe ce durere imensă se ascunde în sufletul ei.