VIDEO/Fostul preot Pomohaci a ridicat în picioare mii de oameni la Chișinău. ”Sărut mâna, părinte Cristian!”

0
1140
Pomo1 620x465

Mii de români din țară și de peste Prut s-au adunat pe 3 februarie la Palatul Național “Nicolae Sulac” din Chișinău pentru spectacolul “La frați nu se pun hotare”. Pe scenă au urcat peste 30 de artiști din Republica Moldova și România, acompaniați de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Printre ei, și Cristian Pomohaci, care a ridicat sala în picioare.

Palatul Național din Chișinău a fost plin ochi, iar evenimentul a fost extrem de apreciat și în mediul online. Cu două săptămâni înainte de spectacol, biletele erau deja vândute, 30 la sută fiind cumpărate de bucureșteni. Zeci de artiști din România au spus “Da” invitației de a participa la concert, cu atât mai mult cu cât este unul dintre evenimentele legate de Centenarul Marii Uniri.

Fostul preot Cristian Pomohaci s-a numărat printre cei chemați să susțină un recital și se poate vedea pe filmările distribuite de cei prezenți în sală că, la final, spectatorii aplaudă și se ridică în picioare.

Și în mediul online Cristian Pomohaci este extrem de apreciat, nu doar de iubitorii de folclor ci și de oameni simpli, care îl percep tot ca pe un preot. “Dumnezeu și Măicuța Domnului, toate Puterile Cerești și toți Sfinții să vă ajute și să vă ocrotească cu Darul lor cel Sfânt, părinte Cristian! Doamne ajută! Sărut mâna, părinte Cristian, mulțumim pentru bucuriile cu care ne luminați sufletele noastre!”, e unul dintre mesajele pe care o doamnă l-a transmis acestuia și care nu pare să țină cont de decizia bisericii de a-l caterisi, luată anul trecut.

În toate aparițiile publice, Cristian Pomohaci este înconjurat de zeci de oameni care îl susțin, iar la concertele sale este aclamat și acoperit cu buchete de flori. Următorul concert “La frați nu se pun hotare” va avea loc la București, pe 27 martie.