Vremea se raceste si va incepe sa ninga. Iata comunicatul dat de Administratia Nationala de Meteorologie!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, răcire

Zone afectate: conform textului

Începând din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice şi la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local şi în centrul şi nord-vestul ţării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral şi în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.
Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului şi local în Muntenia.

Din cursul nopţii de vineri (12 ianuarie) şi până în dimineaţa zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania şi pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviţă şi ninsoare în Dobrogea, Banat şi Crişana, iar local la munte şi în Moldova va ninge. Se va forma polei sau gheţuş.

Citeste si  HOROSCOP: Zodia care va fi lovită de toate ghinioanele în luna decembrie

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei şi sudul Banatului.

În intervalul menţionat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopţile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul şi centrul ţării.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.