Viorica Dăncilă, premnierul României, a fost prezentă încă de la primele ore ale dimineații la sfințirea catedralei Mânturii neamului.

„Realizarea românilor şi a României, un proiect, un monument cu care ne putem mândri. Şi cred că această mândrie nu este a mea ca şi prim-ministru, este mândria pe care trebuie să o poarte în suflet orice român”, a spus Dăncilă, după slujbă.

Premierul României a fost întrebat când vor fi făcute investiții atât de mari și în sistemul medical din România: „Este un moment deosebit, haideți să vorbim doar despre acest subiect”, a spus Dăncilă, evitând un răspuns clar la întrebare.

Catedrala Mântuirii Neamului este sfințită duminică, la ea participând zeci de mii credincioși din toate colțurile țării și 100 de preoți. Slujba este oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, alături de un sobor de mitropoliţi şi preoţi.

Dacă președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că nu participă la ceremonie, premierul României, Viorica Dăncilă, a ajuns puțin după ora 8, însoțită de soțul ei.

Citeste si :  Elena Ionescu, noi detalii după separarea de soț. „Am vrut să ținem totul secret”

Aceasta s-a numărat printre invitații la ceremonie care au acces în interiorulcatedralei. Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii au avut acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali.

La ceremonia de sfințire a Catedralei Mânturii Neamului, Viorica Dăncilă a ales să poarte o ținută foarte sobră, de culoare neagră.

Loading...