Viorica Dăncilă ar demisiona, iar motivul invocat ar fi sănătatea precară. Înlocuitorul ei este deja pregătit după un scenariu bine pus la punct, iar totul ar fi fost gândit pentru ca nici măcar Opoziția sau președintele Klaus Iohannis să refuze numirea, susțin jurnaliștii Capital, citând surse politice.

Scenariul demisiei Viorică Dăncilă, care nu ar mai putea face față stresului, a fost dezvăluit de jurnaliștii de la Capital. Ieșirea din scenă a premierului ar fi cauzată de motive de sănătate, ea făcând faţă stresului doar cu ajutorul medicamentelor,

Dragnea şi echipa sa de consilieri se pregătesc să îl propună ca prim ministru pe Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene.

Victor Negrescu este foarte bine văzut atât în cadrul organismelor Uniunii Europene (unde a activat ani de zile şi cu care lucrează şi în prezent) cât şi în cadrul Partidului Socialist European (PES), el fiind unul dintre liderii PES Activists, organizaţie care reprezintă direct socialiştii europeni, activând în paralel cu partidele membre PES din respectivele ţări.

Citeste si :  Cine au fost trădătorii care au ajutat PSD-ul? Viorica Dăncilă preia controlul

De altfel, Negrescu este omul care coordonează, practic, preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2019.

Negrescu ar fi un nume cu atât mai potrivit cu cât PSD are probleme grave de imagine la nivel european, inclusiv în cadrul PES, arată sursa citată.

În plus, Negrescu are avantajul de a proveni dintr-o familie cu tradiţie diplomatică. Tatăl său a fost ambasador. Nu în ultimul rând, Negrescu este bine văzut şi de ambele servicii mari de informaţii, având în vedere tradiţia din familie, dar şi activitatea sa de la Bruxelles.

Loading...