Premierul Viorica Dăncilă a plecat, luni, în jurul orei 17.00, la Parlament.

Asta deşi, potrivit programului oficial, trebuia să participe la un eveniment, alături de doi miniştri, Rovana Plumb şi Marius Budăi, desfăşurat la ora 17.30, la Palatul Victoria. Potrivit unor surse politice, premierul a mers la biroul lui Liviu Dragnea, de la Camera Deputaţilor, unde are loc o şedinţă a coaliţiei, pe tema remanierii Guvernului.

Astfel, premierul şi-a anulat participarea la evenimentul de lansare a două proiecte cu impact social major, finanțate din fonduri europene, prezentate de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, șide ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să anunţe, marţi, decizia sa în privinţa celor trei demisii şi a propunerilor noi de miniştri. PSD analizează, în acest moment, dacă poate face o restructurare a Guvernului, în cele câteva zile rămase până la Sărbătorile de Paşte, sau amână planul până când aleşii revin din vacanţa de Paşte.

Motivul îl constituie faptul că unii parlamentari ar fi plecat deja în vacanţă, iar PSD şi ALDE au nevoie de toate voturile, pentru restructurarea Guvernului.

În plus, se doreşte şi un vot final, în Camera Deputaţilor, pe modificările la Codul Penal şi de Procedură penală, iar acesta ar putea fi dat, pentru că, în acest caz, se bazează pe voturile de la UDMR.

UDMR anunţat însă că nu susţine o restructurare a Guvernului, astfel că majoritatea parlamentară PSD-ALDE mizează cel mult pe voturile grupului minorităţilor naţionale.

Loading...