Desc Rcare 2

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a fost întrebată, în cadrul conferinței de presă susținută joi seara, care este Teorema lui Pitagora.

Teorema lui Pitagora. Ce răspuns a dat Dăncilă

„Am spus că nu voi mai răspunde la asemenea întrebări, ne vom concentra pe probleme politice. Dar pentru că iar o să se spună că nu știu, vă voi răspunde: Suma pătratelor catetelor e egală cu pătratul ipotenuzei”, a spus Dăncilă.

Cea care a întrebat-o pe Viorica Dăncilă care este teorema lui Pitagora este o jurnalistă a postului de știri NCN, post deținut de Liviu Alexa, șeful Organizației PSD Cluj.

Dăncilă s-a încurcat la aria cercului

Marți, Viorica Dăncilă a fost întrebată, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de PSD, care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditații la matematică.

Întrebare: Ați spus că ați dat meditații la matematică. Cum se calculează aria cercului?

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalista a corectat-o pe Viorica Dăncilă, spunând că formula pentru calcularea ariei unui cerc este πR² (nota redacției: pi înmulțit cu raza la pătrat).

În cadrul conferinței de joi, candidatul PSD a fost întrebat de jurnalistul Libertatea, Valentina Postelnicu, despre fake news-urile care au apărut pe rețelele de socializare în timpul campaniei electorale.

Loading...