Actrița Vivien Leigh a avut același destin dramatic ca personajul pe care l-a interpretat, Scarlet O’Hara. Eroina filmului “Pe aripile vântului” a avut o viață tumultoasă și a fost supusă chiar și la șocuri electrice.

Viața actriței britanice, Vivien Leigh, a fost una plină de reușite și decăderi, și a ajuns chiar să fie supusă la şocuri electrice pentru o tulburare bipolară prost diagnosticată. Aceasta a murit de tuberculoză la 54 de ani, după cum scrie José Madrid în cartea biografică “Vivien Leigh, tragedia lui Scarlett O’Hara”.

Vivien Leigh a interpretat roluri variate, dar a rămas în istoria filmului datorită rolului Scarlet O”Hara, eroina tragica a Sudului Americii din “Pe aripile vântului.”

Actrița citise romanul lui Margaret Mitchell, care revoluţionase SUA în anul 1936, și și-a dorit să participe la preselecția pentru rolul principal din filmul produs de David O. Selznick. Atât de mult, încât a refuzat alte roluri importante pentru a fi disponibilă.

Încăpățânarea și sălbăticiunea i-au adus lui Leigh rolul atât de râvnit pentru care a câștigat și primul Oscar. Filmările s-au dovedit dificile pentru actriță. Ea a câștigat reputația unei femei foarte dificile și a fost acuzată de comportament maniac.

Citeste si  FOTO Codin Maticiuc, declaratie de dragoste extrem de emotionanta:"fata mea, Smaranda, sa nu-mi dai drumul niciodata, fetita mea"

Leigh s-a simţit adesea limitată datorită frumuseţii sale foarte apreciate, despre care credea că o împiedică să fie luată în serios în cariera sa ca actriţă. Sănătatea ei şubredă s-a dovedit a fi, însă, cel mai mare obstacol.

Tulburarea bipolară de care a suferit Vivien Leigh a afectat-o serios în carieră. Odată cu înaintarea în vârstă, actriţa a fost slăbită de reveniri frecvente ale tuberculozei, boală diagnosticată pentru prima oară la mijlocul anilor ’40.

Se pare că viața ei a fost una marcată de perioade de depresie, izbucniri nervoase și schimbări de stări, care de-a lungul anilor s-au accentuat.

În autobiografia sa, Laurence Oliver, fostul ei soț, comenta anii de probleme pe care i-a avut din pricina bolii lui Leigh, scriind că, „în ciuda firii sale monstroase, depresiv maniace, ea și-a păstrat calmul și o atitudine distantă, care nu dezvăluia starea ei mentală proastă, dar față de mine nu ezita să aibă reacții nervoase.”

Vivian s-a îndrăgostit de Laurence Oliver pe vremea când ambii erau căsătoriți. Ea l-a urmat cu încăpățânare convinsă că el este marea dragoste a vieții ei. După ce mariajul lor s-a încheiat, Leigh a început o relație cu actorul John Merivale lânga care a și murit.

Citeste si  Ivana, o tânără de 18 ani, a murit, după ce a făcut amor în trei! Ce au găsit polițiștii pe trupul fetei

La funeralii, timp de un minut, luminile rampelor tuturor teatrelor din Londra s-au stins în semn de reculegere. Trupul ei a fost incinerat şi cenuşa răspândită deasupra unui iaz de pe domeniul actriţei din Anglia.

Loading...