Vladimir Beliș, fost șef al INML, declarații controversate despre moartea Alexandrei Măceșanu. „Trupul Alexandrei se putea transforma în cenușă dacă era ținut sub foc câteva ore”

0
1078
Dr Vladimir Belis Fost Sef Al Inml Despre Moartea Alexandrei Macesanu

Dacă în urmă cu trei zile susținea că nu se poate ca incinerarea să fi fost realizată pe un arzător improvizat, profesorul Vladimir Beliș, fost director al Institutului Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, spune acum că trupul Alexandrei Măceșanu putea fi transformat în cenușă dacă era ținut mai multe ore sub foc.

Profesorul de medicină legală a explicat, vineri, pentru B1 TV, că, la crematoriu, trupul se incinerează în mai bine de o oră, la o temperatură de 1.400 de grade, în vreme ce soba improvizată, descoperită în locuința lui Gheorghe Dincă, putea produce o temperatură de aproape 300 de grade.

prof. Vladimir Beliș, fost șef al INML

Dacă ținea cadavrul mai multe ore, acesta se putea transforma în cenușă. Mi se pare o ciudățenie faptul că nimeni nu a sesizat, fum, miros, în acea perioadă în care a ars.

În urmă cu trei zile, reputatul medic legist afirma la Antena 3 că este puțin probabil ca trupul Alexandrei să fi fost incinerat în arzătorul din gospodăria lui Dincă.

prof. Vladimir Beliș, fost șef al INML

Este imposibil să omori un om și să nu rămână nicio urmă. Nu avem nici sânge, nimic din cadavru. Pe un butoi cu cenușă spui că a fost incinerare? Ne lăsăm duși de gura unui psihopat? Nu se poate așa ceva.

Surse din cadrul Institutul Național de Medicină Legală care a făcut expertiza au declarat vineri că rezultatele testelor ADN indică fără dubii că fragmentele osoase găsite în curtea locuinței lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu.