Voucherele de vacanță vor fi menținute, cerințele pentru pensiile private vor fi eliminate

0
289
Desc Rcare 4

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în bugetul pe anul 2020, dar la nivelul anului 2019, însă autoritățile vor elimina cerințele suplimentare de capital pe care guvernul PSD le-a impus administratorilor de pensii de la Pilonul II.

”Nu vom afecta voucherele de vacanţă. Propunerea va fi să menţinem voucherele la nivelul anului 2019, asta va fi propunerea în legea bugetului de stat”

Ludovic Orban:

Acesta a mai spus că unul dintre obiectivele Guvernului este de a crește fluxul de turiști străini, potrivit Agerpres.ro. .

Pensiile private, în vizor

În schimb, Guvernul va elimina obligația companiilor care au grijă de pensiile private de a veni cu bani de acasă.

Inițial, Guvernul PSD-ALDE i-a obligat prin Ordonanța 114 să vină cu 800 de milioane de euro pentru a completa cerințele de capital.

Ulterior, cele 7 companii care manageriază Pilonul II au amenințat că se vor retrage din România.

Vineri, Florin Cîțu – ministrul Finanțelor, a anunțat că va elimina cerințele,
conform Agerpres.ro.

”Corectăm acea cerinţă de capital suplimentar pentru administratorii Pilonului II şi opţionalitatea să treci de la Pilonul II la Pilonul I, pentru care au optat doar 540 de persoane, deci este clar că a fost o măsură proastă. În rest, celelalte măsuri rămân. Există o tranziţie, un cost de tranziţie pe care încercăm să îl minimizăm pentru toată lumea şi, din discuţiile cu administratorii, am decis că rămâne ca anul acesta să eliminăm cerinţele de capital social şi după aceea vedem, în anii următori ne uităm din nou la comisioane şi la ce mai era în Ordonanţa 114”